Selektor vaterpolista Srbije iznenadio spiskom za Pariz: Bez olimpijskog šampiona i riječke haubice 1Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Uroš Stevanović objavio konačan spisak od 13 vaterpolista koji će reprezentovati Srbiju na Olimpijskim igrama.

Bilo je jasno već nakon prvog preseka da će neko od važnih igrača morati da otpadne sa konačnog spiska putnika na Olimpijske igre.

Sastav od 17 imena sadržao je sve same igrače određenog reprezentativnog iskustva, zbog čega je danas postalo jasno da će Srbija u Pariz otići bez pomoći nekih veoma bitnih vaterpolista.

Selektor Uroš Stevanović objavio je spisak od 13 vaterpolista a među njima nisu Marko Radulović, ne tako davno jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, zatim Vuk Milojević, do skora standardan igrač na nezgodnoj strani, kao i Đorđe Lazić, olimpijski šampion iz Tokija, odnosno golman Dimitrije Rističević.

Srbija će u odbranu vezanih olimpijskih zlata iz Rija i Tokija krenuti sa kapitenom Nikolom Jakšićem dok će ekipu činiti još: golmani Radoslav Filipović i Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Radomir Drašović, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Petar Jakšić, Viktor Rašović.

Važno je istaći, da će u odnosu na prethodna velika takmičenja – planetarno i Evropsko prvenstvo, Srbija biti jača za povratnike Miloša Ćuka i Nikolu Dedovića koji su osvajači olimpijskog zlata, baš kao i Strahinja Rašović, pomenuti kapiten Nikola Jakšić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić.

Zanimljivo je i to da će u Parizu nastupiti rođena braća Strahinja i Viktor Rašović kao i Nikola i Petar Jakšić.

Veliko je iznenađenje izostanak Đorđa Lazića, standardnog reprezentativca i veoma kvalitetnog sidraša. Jednostavno, procena selektora Stevanovića jeste da će se na tom mestu bolje snaći Nemanja Vico i Nemanja Ubović.

Vaterpolo savez Srbije određene korekcije u spisku može izvršiti do 21. jula i to samo uz detaljnu lekarsku dokumentaciju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari