Serbian open od 17. aprila 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Turnir na šljaci „Serbia open“ biće održan u Beogradu od 17. do 24. aprila na terenima Teniskog centra „Novak“, a pored najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, očekuju se i dolazak Gaela Monfisa, Dominika Tima, Kristijana Garina i Karena Kačanova, najavio je danas direktor turnira Đorđe Đoković.

Od domaćih tenisera na turniru u okvru ATP serije 250 nastupiće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere, rekao je Đoković na konferenciji za novinare, na kojoj su se kratkim video porukama novinarima obratili Monfis i Garin.

On je rekao da se čekaju potvrde dva igrača, jedan je osvajač Grend slem turnira, a drugi među 10 najboljih tenisera na svetu.

Đoković je rekao da će ove godine publika moći da prati mečeve sa tribina od početka, skoro 8.500 mesta na tribinama, a prvi dan kvalifikacija 17. aprila biće besplatan za sve posetioce.

Karte u prodaji će biti od 17. marta, najavio je on i dodao da će u teniskom centru biti otvoreno i navijačko selo, pošto će uskršnjeg vikenda biti polufinale i finale.

Đoković je rekao da će za svaku kupljenu kartu biti posađeno drvo i očekuje se da će biti prodato 30.000 – 35.000 karata, pa će toliko drveća biti i posađeno u Srbiji.

Potrudićemo se da svim medijima obezbedimo ulaz, pristup tribinama, jer nemamo više kovid ograničenja, rekao je Đoković.

Na ATP 250 „Serbia open“ u singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 17. i 18. aprila.

U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari