Serđi Roberto potpisao novi ugovor sa Barselonom 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Serđi Roberto će igrati u Barseloni još najmanje jednu sezonu nakon što je produžio ugovor sa klubom koji traje do 30. juna 2023. godine.

Treći kapiten Barselone potpisao je novi ugovor ovog petka u kabinetu predsednika Đoana Laporte uz veoma smanjenje plate – od čak 60%. Njegova nova plata biće pet miliona evra bruto.

On će uskoro započeti svoju 13. sezonu u prvom timu Blaugrane nakon što je debitovao u El Klasiku i to na stadionu „Santijago Bernabeu“ 27. aprila 2011. godine, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Nije ni čudo što se oseća kao kod kuće na „Kamp Nou“, a nakon produženja ugovora, Roberto je rekao: „Zahvaljujem se klubu, predsedniku i treneru. Ćavi mi je ukazao poverenje uzvratiću rezultatima na terenu“.

Ćavi Roberta koristi na dve pozicije u timu: desnog beka i veznog fudbalera.

Španski mediji su pisali proteklih nedelja da će se tim možda odreći usluga Roberta, ali je presudnu ulogu u ostanku Roberta u katalonskom gigantu imao trener Ćavi.

Katalonac želi ponovo da osvaja trofeje sa klubom sa kojim je pogidao ukupno 21 titulu, te za njega odigrao 316 utakmica i postigao 12 golova: „Veoma sam srećan što ostajem još godinu dana. Ovde sam od svoje 14. godine a sada ih imam 30. Prošlo mi je pola života u ovom klubu. San je provesti toliko godina u ovom klubu i nadam se da ću ponovo uživati i doneti radost navijačima“, istakao je emotivni Roberto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari