Sergio Scariolofoto EPA-EFE/FILIP SINGER

Iznenađujuće vesti stižu iz Bolonje.

Proslavljeni italijanski trener i stručnjak koji je osvojio gotovo sve moguće trofeje neće više biti trener bolonjskog Virtusa.

Do razlaza je došlo nakon što je Skariolo kritikovao upravo da nije učestvovao u formiranju ekipe za narednu seoznu.

Vrlo je kritički bio nastrojen prema menadžmentu Virtusa što ga je koštalo otkaza.

Upravi kluba se nikako nije svidelo što je o odnosima u klubu javno progovorio.

– Ciljevi i filozofija? To je pitanje za menadžment. Klub je izgradio ovaj tim i dali su ga meni. Ekipu je gradio klupski menadžemnt i moramo da im odamo priznanje za to što su napravili ovakvu ekipu sa raspoloživim budžetom. Sada je na nama da postignemo najbolji mogući rezultat – rečenice su koje je Skariolo izjavio na konferenciji za medije, a koje su veoma zabolele rukovodeće ljude u klubu.

– Kada pogledam sastave klubova u Evroligi, čini mi se da su najbolje poteze napravili oni koji nisu uspeli da se domognu plej-ofa prošle sezone. Liga će biti još teža nego prošle godine. Moramo da budemo spremni i adekvatno se pripremamo za sve što sledi.

Ovakav javni istup uopšte se nije dopao Masimu zanetiju, vlasniku kluba, koji je momentalno odlučio da raskine ugovor sa Skariolom.

Serđo Skariolo je vodio klub iz Bolonje do trofeja u Evrokupu, sa njim je Virtus posle 15 godina zaigrao u Evroligi i ostao van zone plej-ofa. Zauzeo je 14. mesto, poprilično promenio ekipu. U klub je ovog leta stigao i Ognjen Dobrić ali reprezentativac Srbije i osvajač srebra sa Mundobasketa neće biti u prilici da u Bolonji sarađuje sa Skariolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari