Sergejevim stopama, Aleksandar Mitrović napušta Fulam i odlazi u Saudijsku Arabiju 1EPA-EFE/John Sibley

Lepo je igrati u najkvalitetnijim ligama na svetu, ali kada milioni evra ispipaju karakter fudbalera, malo ko se ispostavi da je čvrst i nepokolebljiv kao Luka Modrić.

Uprkos tome što su u najboljim igračkim godinama, poput Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandar Mitrović je odlučio da u 29. godini kvalitet Premijer lige zameni mahom egzotičnim utakmicama u Saudijskoj Arabiji.

Ponuda koju je dobio od Al Hilala bila je takve prirode da je reprezentativac Srbije zanemario sve benefite igranja u najjačoj ligi na svetu.

Prema saznanjima Skaj sporta, Fulam je prihvatio 30 miliona evra na ime obeštećenja, a sam fudbaler je pozitivno odgovorio na unosnu ponudu iz Saudijske Arabije.

Mitrović je u Fulam stigao 2018. prvo kao pozajmljen fudbaler Njukasla, a potom je njegov ugovor otkupljen za 25 miliona evra.

Pomogao je klubu da se vrati u Premijer ligu, a prošle godine je dao 14 golova na 24 utakmice. Bio je i suspendovan na osam utakmica u drugom delu takmičarske godine.

Pamtiće se njegov učinak u sezoni 2021/22 kada je u Čempionšipu dao 43 gola, uz osam asistencija na 44 utakmice.

Zahvaljujući njegovim golovima, Fulam se tada vratio u Premijer ligu.

Iako još uvek nije poznato koliko će zarađivati po godini ugovora u Al Hilalu, biće saigrač sa Sergejem Milinkovićem Savićem i nema sumnje da će prihodovati više od 10 miliona evra po sezoni.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari