Serhio Ramos: Ako postignem gol protiv Reala, neću ga proslaviti 1Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

Postoji poseban protagonista koji ove nedelje zauzima centralno mesto u španskim medijima.

On se vraća na „Santjago Bernabeu“ posle 16 sezona provedenih u dresu Real Madrida, a navijači „kraljevskog“ kluba će sigurno počastiti Serhija Ramosa gromoglasnim ovacijama pred duel koji će Sevilja igrati u nedelju (21.00) protiv lidera Primere.

On je u tim iz prestonice stigao sa 19 godina, a napustio ga je sa 35 godina kada je prešao u PSŽ-u.

– Osećaću se kao kod kuće jer sam tamo proveo mnogo godina, sa najvažnijim trenucima u karijeri i imam divna sećanja na navijače, na svoje saigrače. Biće to jedinstven i emotivan trenutak – rekao je Ramos u intervjuu za DAZN pre posete madridskom Bernaneu, a preneo je sportski list AS.

Defanzivac shvata da prognoza ove utakmice nije naklonjena njegovom timu.

– Real Madrid je favorit za osvajanje svega svake godine. Oni prolaze kroz dobar trenutak, lideri su i imaju igrače izuzetnog kvaliteta. Znamo veoma dobro teren na koji ćemo istrčati i pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu.

On takođe otkriva da je njegovo divljenje i naklonost prema Real Madridu toliko veliko da neće ništa proslaviti ako postigne gol.

– Imam puno poštovanja prema navijačima i celom Real Madridu i ako dam gol, neću ga da slavim, ali ako budem imao sreću da to uradim i taj gol nam bude dovoljan za pobedu, biće mi drago jer će nam ta tri boda biti jako korisna u anstavku setone.

Centralni bek Sevilje se prisetio i remija u meču jesenjen dela sezone.

– Igrali smo protiv Madrida licem u lice. Imali smo šanse da pobedimo. Kepa mi je „skinuo“ jako dobar udarac glavom koji bi nam doneo pobedu.

On ne isključuje mogućnost da nastavi da igra u Sevilji i u narednoj sezoni, iako mu aktuelni ugovor ističe u junu.

– Danas sam srećan ovde i ne razmišljam šta bi moglo da se desi sutra. Trudim se da svaki dan dobro treniram i sve dok se budim sa istom radošću, zašto da ne, nikad se ne zna da li ću sledeće godine biti ovde ili ću otići. Videću kada dođe vreme, ali jasno je da je povratak kući bila privilegija i iznad svega da još jednom nosim dres Sevilje, koji je bio tim koji me je formirao, onaj uz koji sam odrastao i onaj koji me je učinio fudbalerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari