Šerif "uhapsio" debitanta, Crvena zvezda raspucana na startu Superlige 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli nadigrali Jedinstvo i sa ubedljivih 4:0 započeli novu misiju osvajanja domaće titule.

Sedmostruki uzastopni šampioni Srbije večeras su se predstavili domaćim navijačima sa petricom novajlija u startnoj postavi.

Bez većih problema zabeležili su prve bodove na startu prvenstva i negde pokazali zbog čega su ponovo percipirani kao glavni favoriti za osvajanje domaćeg prvenstva.

Trener Vladan Milojević odlučio je da tek pristiglom Marku Iliću ukaže šansu da odmeni povređenog Glazera na golu, dok su u polju debitovali još Nemanja Stojić, Dalsio, Puma i Luka Ilić.

Zbog same simbolike susreta, početni udarac izveo je čuveni as crveno-belih, a rođeni Ubljanin Dušan Dule Savić, proslavljeni centafor koji kao da je dao „pelcer“ Šerifu Endijajeu jer je u 18. minutu iskoristio odličan centaršut Mimovića po desnoj strani za prvenac u šampionatu.

Domirali su crveno-beli, trudili se da vrše visok presing, odnosno da svaka druga lopta bude njihova i u takvoj konstelaciji najviše se istakao, barem u prvom poluvremenu, Luka Ilić.

Povratnik u redove crveno-belih imao je par finih prodora po levoj strani, prodornih driblinga i obećavajućih pokušaja ali nije uspeo da postigne pogodak.

Igrao se 23. minut kada je upravo Ilić asistirao Endijajeu za obećavajućih 2:0 pred odlazak na veliki odmor.

Čak osam kornera izveo je domaćin u prvom poluvremenu, a do kraja utakmice imao 22 pokušaja ka mladom golmanu Vukašinu Jovanoviću koji je nedavno stigao u Jedinstvo kao pozajmljen fudbaler Partizana.

Reprezentativac Srbije do 17 godina delovao je pomalo nesigurno (što je negde i očekivano) ali je takođe i demonstrirao talenat posebno kod pokušaja Pume u drugom poluvremenu.

Kada je Hvang na divan način asistirao Kataiju za 3:0 u 54. minutu trener Milojević mogao je polako da kombinuje i izvrši određene izmene. Šansu su dobili 19-godišnji Jovan Šljivić, a nešto kasnije i Lazar Jovanović koji je godinu dana mlađi.

Nastavila je Zvezda da dominira na terenu, međutim gosti su u par navrata pokazali sposobnost da iz kontre ugroze Ilića, pre svega pokušajima sa distance.

Večerašnji meč sigurno će dugo pamtiti Bruno Duarte. Brazilac koji je pre par dana stigao u Zvezdu iz Portugalije, nakon što je odmenio Endijajea, bukvalno je iz prvog kontakta sa lopotom postigao prvenac u crveno-belom dresu.

Jovanović je odlično u prostor izbacio Hvanga koji je iz prve šutirao dovoljno snažno da golman gostiju nije mogao drugačije da interveniše već da smao odbije loptu na koju je naleteo Duarte.

Zvzeda je do kraja meča spustila ritam, dok gosti nisu imali dovoljno znanja i iksustva da barem postignu debitantski gol u elitnom rangu.

Već u narendom kolu na Ubu bi trebalo da bude pravi spektakl, s obzirom na to d aće Jedinstvo dočekati Partizan, dok će Zvzeda, takođe kao domaćin, igrati prtiv lučanske Mladosti.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari