Šest medalja za Srbiju prvog dana na Mediteranskim igrama 1

Sportisti Srbije su sjajnim rezultatima završili prvi dan takmičenja na Mediteranskim igrama u Taragoni. Osvojeno je ukupno šest medalja: četiri zlatne i dva srebrne.

Prvo najsjajnije odličje reprezentaciji Srbije donela je karatistkinja Jelena Milivojčević u kategoriji -50kg pobedom nad Marokankom Sayah u borbi za zlato.

Četvoro strelaca je danas nastupilo u disciplini vazdušni pištolj. U ženskoj konkurenciji su boje Srbije branile Bobana Momčilović-Veličković i Zorana Arunović, a u muškoj Dimitrije Grgić i Damir Mikec. Nakon prepodnevnih kvalifikacija su svi izborili plasman u finale gde je Zorana Arunović sa 568 krugova osvojla 2. mesto, a Damir Mikec sa 240,9 krugova osvojio 1. mesto i zlatnu medalju.

Plivači Anja Crevar, Ivan Lenđer, Velimir Stjepanović, Aleksa Bobar i muška štafeta 4x100m slobodnim stilom su danas nastupili u pet disciplina i Srbiji doneli dve zlatne i jednu srebrnu medalju. U disciplini 200m slobodno Velimir Stjepanović je rezultatom 1:47,13 osvojio 1. mesto, kao i muška štafeta 4x100m slobodno koja je trku završila sa vremenom 3:15,76. Srebrnu medalju je osvojila Anja Crevar u disciplini 400m meštovito sa vremenom 4:40,62. Aleksa Bobar je u disciplini 200m slobodnim stilom zauzeo 12., dok je Ivan Lenđer u trci 100m delfin stilom zauzeo 8. mesto.

Rukometašice Srbije su prvu utakmicu po grupama igrale protiv reprezentativke Crne Gore i izgubile rezultatom 36:22, dok su rukometaši u meču protiv Egipta došli do pobede rezultatom 42:33.

Svi kajakaši koji su danas nastupili pod zastavom Srbije su se plasirali direktno u finale. Marko Dragosavljević u disciplini K1 200m, Stefan Vekić i K1 500m, kao i dvosed Torubarov/Holpert u disciplini K2 500m. Milica Starović je nastupila u kvalifikacionim trkama K1 200m i K1 500m i u obe izborila plasman u finale.

U karateu su nastupili i Dina Durmiš u kategoriji do 55kg, koja je osvojila 4. mesto, kao i Marko Antić (-60kg) i Sanja Cvrkota (-68kg) koji su zaustavljeni u eliminacijama.

Strelci (leteće mete) u disciplini trap, Borko Vasiljević i Dušan Nikolić su nakon današnjeg dela takmičenja zauzeli 14. i 22. mesto. U jedrenju je nastupila Ksenija Joksimović, koja posle prvog dana takmičenja zauzima 10. mesto. U skijanju u na vodi, u disciplini slalom su nastupili Srđan Dragić i Marko Jovičić i zauzeli 14. odnosno 13. mesto.

Triatlonac Ognjen Stojanović je nastupio na sprint distanci i osvojio 4. mesto nakon što mu je bronza izmakla za 40 sekundi. Dizač tegova Stevan Vladisavljev je takmičenje završio na 6. mestu u kategoriji dizača do 62kg rezutltom 135kg.

Takmičenje su danas završili naši strelličari Aleksandar Beatović i Nikola Stefanović plasmanom u 1/16 finala, kao i Doder i Milić koji su u dublu badmintona stigli do ¼ finala kada su iz daljeg takmičenja eliminisani od strane turskog dubla Koca/Salim.

U nedelju, 24. juna, drugog dana takmičenja na mediteranskim igrama, Srbija će imati predstavnike u 11 sportova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari