Šest meseci pod lupom 1Foto: EPA-EFE/ DAVID CROSLING

ATP je doneo odluku da se australijski teniser Nik Kirjos kažnjava sa 25.000 dolara, kao i suspenzijom koja ga udaljava sa ATP tura na 16 nedelja.

Međutim, ATP je dao još jednu šansu Australijancu, pa će tako od ponedeljka uslediti šestomesečni probni period u kojem Kirjos ne sme da napravi niti jedan incident. Ukoliko za to vreme ne bude imao ispade, ATP će ukinuti kaznu i suspenziju.

Uslovnu će prekršiti ukoliko počini bilo kakav nesportski gest, poput pljuvanja u pravcu sudija, što je već radio. Prekršaj će napraviti i ukoliko mimikom ili drugim pokretom tela uputi pretnju ili uvredu bilo kome na terenu i kraj njega.

Takođe, povlačenje uslovne kazne posle šest meseci moguće je samo ukoliko tokom turnira bude koristio usluge zvaničnog ATP psihologa, kao i ukoliko tokom pauze u novembru i decembru bude angažovan u radu sa stručnim licima.

Šestomesečni period kreće od sledećeg ponedeljka, ali se ne zna kako će ATP protumačiti odluku Kirjosa da se zbog povrede ključne kosti povuče sa turneje u Aziji uz mogućnost da neće igrati do kraja sezone. Kirjos je na Tviteru, samo dva sata pred nego što je ATP doneo odluku da ga uslovno kazni, napisao da zbog povrede na Lejver kupu neće igrati u Aziji i da se vraća u Australiju da se odmori i oporavi.

Kirjos je već bio kažnjen od strane turnira u Sinsinatiju sa 113.000 dolara, pošto je pljunuo i vređao glavnog arbitra Fergusa Marfija tokom meča sa Karenom Hačanovim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari