Sferopulos: Da pokažemo reakciju i vratimo se dobrim igrama 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da njegova ekipa u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige protiv Studentskog centra želi da pokaže reakciju posle lošeg izdanja u Evroligi i vrati se dobrim igrama.“Došli smo do plej-ofa ABA lige i našeg glavnog cilja. Borili smo se svih ovih meseci kako bismo zauzeli prvu poziciju na tabeli posle ligaškog dela i time obezbedili prednost domaćeg terena. Sada je vreme za taj glavni deo, prvi protivnik je ekipa Studentskog centra“, rekao je Sferopulos, prenosi klub.

„Želimo da se posle onakvog poraza u Evroligi podignemo, pokažemo reakciju i vratimo se našim dobrim igrama i rezultatima“, dodao je on.

Košarkaši Crvene zvezde će u ponedeljak od 18.00 dočekati Studentski centar, u prvoj utakmici četvrtfinala ABA lige.

Sferopulos je naveo da zna koliko je bitna prednost domaćeg terena u završnici ABA lige, ali je i istakao da ta prednost postaje nevažna ako se ne odbarni domaći teren.

„Publika je ta koja nas nosi i nadam se da ćemo obradovati navijače na kraju. Moramo da budemo spremni da zaštitimo naš teren, da se borimo za svaku utakmicu. Svi znamo da su utakmice plej-ofa nešto drugo i moramo da se borimo uvek, počevši od prve utakmice koju igramo na domaćem terenu“, rekao je trener Zvezde.

„Utakmica protiv Efesa je bila kakva je bila, jedna od najlošijih i moramo da reagujemo. Zaista smo besni na sebe i želimo da se vratimo dobrim utakmicama i dobrim rezultatima. Ovu plej-of seriju počnemo fokusirani i da damo svoj maksimum“, dodao je on.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je rekao da su crveno-beli ostvarili prvi cilj obezbedivši prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena.

„Neki novi mini cilj je sada polufinale i idemo od faze do faze“, rekao je Lazić.

On je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku timu.

„Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje, obradujemo naše navijače, ali i da se iskupimo celokupnoj zvezdaškoj javnosti za prethodnu utakmicu koja zaista nije bila na nivou Crvene zvezde. ;Želimo da u ovoj plej-of seriji pokažemo da je to bio samo jedan loš dan i da svima zahvalimo na celoj sezoni i ogromnoj podršci koju smo dobijali. A to možemo na najbolji način tako što bismo osvojili ABA ligu i vratili trofej u naše vitrine“, istakao je Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari