Sferopulos: Moramo da se držimo plana 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da je za predstojeću utakmicu Evrolige protiv Fenerbahčea ključno da se njegova ekipa drži plana i da ostane skoncentrisana.

„Imaju dve pobede, odličan su tim i imaju zaista sjajan roster, koji je veoma kompletan. Možda imaju povrede, ali imaju mnogo kvalitetnih igrača i evroligaško iskustvo. Znamo šta moramo da uradimo. Moramo biti veoma koncentrisani na naš plan. Imaju glasnu publiku, zato moramo ostati fokusirani, ne smemo izgubiti ni minut koncentracije. Držaćemo se plana i boriti se da pratimo ono što smo zamislili za ovu utakmicu”, naveo je Sferopulos, a preneo sajt kluba.

Crvena zvezda će igrati na gostujućem terenu u Istanbulu protiv Fenerbahčea u utorak u 19.45.

Sferopulos je izjavio da će bek Crvene zvezde Nemanja Nedović putovati sa timom u Istanbul, ali da se neće znati da li će igrati do poslednjeg momenta.

„Nedović će probati dva treninga danas, videćemo kako će ići. Ići će dan za danom. Putuje sa nama, tako da ćemo odlučiti sutra pre utakmice da li je 100 odsto spreman za meč. Ne želimo da rizikujemo povredu. Ima manji problem, ne želimo da je pogoršamo i izgubimo ga na duži period. Nećemo rizikovati, videćemo kako je u poslednjem trenutku”, dodao je on.

Plejmejker Crvene zvezde Miloš Teodosić igraće protiv Fenerbahčea, nakon što je propustio prva dva kola Evrolige zbog suspenzije.

Krilni centar Crvene zvezde Majk Daum rekao je da njegova ekipa počinje sve bolje da igra zajedno, i da im je cilj da nastave da igraju žestoko i na narednoj utakmici.

„Počinjemo da se uigravamo, da igramo što bolje zajedno. Radimo odličan posao igrajući žestoko, što je naš apsolutni cilj za svaku utakmicu. Uzbuđen sam što ćemo igrati protiv prošlogodišnjeg tima sa Fajnal-fora, pa da vidimo koliko snažno možemo da im se suprostavimo. Verujem da mogu da nastavim da napredujem. Moj cilj je da pomognem timu da pobedi na bilo koji način. Bilo na klupi ili na terenu, nije bitno. Želim da nastavim da igram žestoko i pomažem timu da pobeđuje”, kazao je on.

Crvena zvezda i Fenerbahče imaju po dve pobede u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari