Sferopulos potvrdio da je Crvena zvezda na tržištu, pojačanja su neophodna 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crveno-beli nakon odlaska Šabaza Nejpira ostali tanki u bekovskoj liniji.

Portorikanski plej nije bio faktor u igri Crvene zvezde, ali je njegovim povratkom u milanski Armani smanjen broj igrača u rotaciji u bekovskoj liniji.

Srpski velikan preslišao je Split u 13. kolu ABA lige (89:67) i time kapitalizovao kiks Partizana u Zadru.

Tačno na polovini ligaškog dela, Zvezda je na tri pobede više u odnosu na najvećeg rivala (12-1).

Nakon duela sa pulenima Slavena Rimca koji su u Beograd stigli na dan utakmice, što je posebna tema, trener Zvezde Janis Sferopulos govorio je i o činjenici da je njegovoj ekipi potreban novi organizator igre.

– Ako nađemo igrača za kojem mislimo da može da pomogne na poziciji plejmejkera, potpisaćemo ga. U suprotnom, nećemo rizikovati – poručio je Sferopulos.

Grčki stručnjak govorio je i o debitantskom nastupu Fredija Gilespija, koji za 13 minuta na parketu nije ostvairo nikakav napadački učinak.

– Važno je i što je Fredi Gilespi debitovao, ali još se prilagođava i uči. Nije mu lako, imao je samo jedan trening sa kontaktom, ali možete da vidite da može da nam pomogne i u odbrani i napadu. Ne može da igra na četvorci, klasična je petica i odličan defanzivac. Igra sa velikom energijom, skuplja skokove, može da završava i u napadu. Oseća se njegovo prisustvo na oba kraja terena i ima dobru poludistancu, ali potrebno mu je vremena. U Bajernu nije igrao, pa mu nedostaje ritma – poručio je Sferopulos osvrnuvši se i na nastup Marka Simonović koji je protiv Splita ubacio deset poena, uz četiri skoka.

– Bitno je da Marko Simonović raste, pronalazi ritam, ali i što je Stefan Lazarević, koji nije igrao nekoliko utakmica, večeras bio veoma dobar.

Crvena zvezda večeras nije nastupila kompletna s obzirom na to da je Sferopulos odlučio da odmori Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja.

– Važno je imati ovakve utakmice. Ako ste ozbiljni, dobijete nešto. Ako niste i ne igrate dobro, onda ovakve utakmice mogu da vam poremete kontinuitet. Zato je važno da ostanemo ozbiljni, da dobijamo utakmice, ali i da nastavimo sa dobrom igrom. Neke igrače smo odmorili, večeras su to bili Teodosić i Bolomboj.

Grčki stručnjak ima razumevanja za slabe partije Jaga Dos Santosa u poslednje vreme, pogotovo kada su mečevi Evrolige u pitanju.

– Jago je veoma mlad. Ima 24 godine i igra prvi put na ovom nivou i za tim koji ima mnogo zahteva. Nije lako igrati za Crvenu zvezdu, uvek je prisutan pritisak. Mora da uči i napreduje, dobija na samopouizdanjz, ali i da pomaže u organizaciji, igra dobru odbranu, vrši pritisak na loptu. Radi dobre stvari i veoma sam zadovoljan. Imaće dobrih i loših utakmica, ali uči i svake nedelje i svakog meseca je sve bolji i bolji.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari