Sferopulos: Srećan sam što je Nikola Topić sa nama, spreman je da igra Evroligu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pričao je o meču sa Partizanom u četvrtak od 20 sati u 19. kolu Evrolige, ali i o potencijalnim pojačanjima za njegov tim u narednom periodu.

Zvezda u derbi, drugi ove sezone u Evroligi, ulazi nakon pobede protiv Fenerbahčea, dok je Partizan u utorak bio bolji od Asvela.

„Derbi je uvek derbi, vrlo važna utakmica za nas. Igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, kao i uvek, bez obzira šta je bilo ranije. Nebitno kakvi su timovi, ovo su jedinstvene utakmice, imamo iskusne igrače za ovaj tip mečeva. Moramo da budemo spremni i fokusirani, fizički i mentalno“, rekao je Sferopulos.

Crveno-beli su trenutno na skoru 7-11, dok je Partizan u boljoj situaciji sa 10-8.

„Ne mogu da kažem koliko nam je važna ova utakmica. Sve nam je važno. Ne mogu ni da kažem to da nam je Evroliga najvažnija. Važna je samo energija između nas, i ako je ona dobra, doneće rezultat“.

Prelazni rok je još uvek jedna od glavnih tema na Malom Kalemegdanu. Marko Simonović bi do kraja sezone trebalo da bude na pozajmici u Bešiktašu, pa je Zvezdan sada u potrazi za novim igračima.

„Pred nama je dosta utakmica, posle Partizana ide Cedevita, pa duplo kolo Evroliga. Tek nakon 15. januara ćemo videti ko će napustiti tim i da li ćemo nekoga dovesti. Srećan sam što je Nikola Topić sa nama, veoma sa zadovoljan. Pratio sam njegove mečeve i pre nego što sam došao ovde. Spreman je da igra Evroligu“, zaključio je Sferopulos, piše Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari