Sigurne da mogu do pobede 1

Odbojkašice Srbije igraju danas polufinalni meč olimpijskog turnira protiv reprezentacije SAD, jedine do sada neporažene ekipe.

Iako su u prethodnom susretu u grupi Amerikanke bile bolje, izabranice Zorana Terzića u određenim delovima meča pokazale su da mogu da izađu na kraj sa glavnim favoritkinjama za osvajanje zlatne medalje. Istovremeno, prošle godine Srpkinje su nadigrale Amerikanke u pet setova na Gran priju u Japanu, što im takođe uliva sigurnost da mogu do finala.

– Drago mi je što igramo protiv SAD jer ih dobro poznajemo. Dobili smo ih na Gran priju. U grupi nismo pružile ni 50 odsto onoga što možemo. Verujem da možemo, sigurna sam da možemo – rekla je Maja Ognjenović.

Koliko je trijumf Srbije nad četvrtom reprezentacijom sveta Rusijom bio ubedljiv najbolje govori činjenica da u odbojci od kada se setovi igraju do 25 poena od 2000. u Sidneju, nikada nijedna reprezentacija u četvrtfinalu nije izgubila set sa manje od 10 poena, što se Rusiji desilo (25:9, 25:22, 25:21).

– Utakmica protiv SAD biće totalno drugačija od utakmice sa Rusijom koja igra visokim loptama na dva svoja najjača napadača. Amerikanke igraju timski, mnogo brže. Međutim, ako smo mogli da dobijemo vicešampiona sveta i prvaka Evrope, imamo sigurno šanse i protiv Amerikanki – rekao je selektor Zoran Terzić.

U prethodnoj utakmici sa američkom reprezentacijom, Srpkinje su napravile previše grešaka dok istovremeno nisu imale rešenja za dvojac Rejčel Adams i Foluke Akinradeo koji je bio nezaustavljiv pogotovo u poslednja dva seta vodeći svoj tim do pobede. Od Amerikanki, koje su na prethodne dve Olimpijade osvojile srebro, očekuje se da ove godine uzmu zlatnu medalju, pogotovu nakon ispadanja Brazila koji je u četvrtfinalu izgubio od Kine.

– Nemam nikakva očekivanja. Drugi možda imaju, ali ne i ja – rekao je selektor SAD-a Kar Kiralji, dodajući da njegov tim ide utakmicu po utakmicu.
Pored Srbije i Amerike, u polufinalu igraju Kina i Holandija.

Servis rekord Tijane Bošković

Tijana Bošković, koja je predvodila srpski tim sa 20 poena u pobedi nad Rusijom, u meču četvrtfinala izjednačila je olimpijski rekord u brzini servisa od 101 km/h koji je postavila italijanska igračica Paola Egonu. Prethodno je Brankica Mihajlović na premijeri Srbije u Riju, protiv Italije, postavila rekordnih 99 km/h, da bi zatim Tijana Bošković protiv Kine oborila rekord sa tačno 100 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari