Sila ili samo privid 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Imali su košarkaši Partizana sjajnu podršku protiv Andore. Osetili su navijači momenat, namereni da frenetičnim bodrenjem svojih ljubimaca olakšaju nastojanje crno-belih da prekinu seriju od dva vezana poraza u Evrokupu.

Viđena je u hali „Aleksandar Nikolić“ jedna od boljih ovosezonskih partija crno-belih, pogotovo u Evrokupu, što konačan rezultat adekvatno i ilustruje (95:70). Uz „zvezdicu“ pored pobede, da li je u pitanju „bljesak“ ili forma u kojoj oscilacije neće biti nagle i zabrinjavajuće.

I sam Obradović je posle utakmice bio vrlo realan ističući činjenicu da je Andora u Beogradu nastupila osetno oslabljena na centarskoj poziciji. Jednostavno, fizički i atletski Naćo Ljovet i Viktor Arteaga nisu defanzivno mogli da pariraju Balši Koprivici, Zeku Ledeju, koji iako četvorka, mahom do realizacije i kreacije dolazi na niskom postu, a posebno Matijasu Lesoru.

U datoj konstelaciji, Partizan se u pozicionim napadima nije mučio, jednostavno, svaka uigrana kretnja i pozicioniranje na niskom postu imali su težinu garantovanih poena. Uostalom, Ledej i Lesor bili su najefikasniji u redovima crno-belih, zbirno ubacivši 38 poena, dok su Francuz i Koprivica ukupno sakupili impresivnih 20 skokova.

Partizan je meč završio sa čak 13 ofanzivnih skokova što je bila ilustracija fizičke i atletske nadmoći, ali i izraženog voljnog momenta.

Osim očekivane realizacije, treneru Obradoviću sigurno će se svideti i ispoljena kreativnost Pantera sa pozicije dvojke. Sa pet uspešnih dodavanja, Amerikanac je bio najkreativniji u redovima Partizana. Do 16 poena došao je iz osam pokušaja iz igre, i kao retko kad ove sezone ispoljio racionalnost, a ne besumučno forsiranje šuteva iz nebuha, preko ruke čuvara, van balansa.

Za Partizan je važno i to što je Trifunović igrački bio vitalan, šuterski produktivan i nekako smeo na terenu.

Epizodisti su napokon odigrali svoje role u skladu sa „napisanim scenarijom“ međutim, pitanje kontinuiteta jeste nešto što se samo po sebi nameće kada je reč o Trifunoviću, Madaru, Kurucu, Avramoviću, Koprivici… pogotovo u mečevima sa najboljim timovima u Evrokupu i ABA ligi.

U odnosu na ofanzivu, defanzivno je Partizan ispoljio brojne manjkavosti koje su mogle biti kapitalizovane od strane rivala većeg kvaliteta u odnosu na Andoru.

Crno-beli jesu pokazali u kakvu bi košarkašku silu mogli da prerastu; imali su blistave momente i u prethodnim intervalima, ali su obavezno, posle kvalitetnih izdanja neshvatljivo padali na narednim, često i prosečnim testovima.

Solidan debi Vukčevića

Gromkim aplauzima ispratili su navijači Partizana debi Tristana Vukčevića u crno-belom dresu. Doskorašnji košarkaš Reala ušao je u igru na 1:44 do kraja prve deonice. Trener Obradović postavio ga je na poziciju krilnog centra, što je uloga koju je imao i u prvom timu Madriđana, međutim, sa većom minutažom 19-godišnji košarkaš moraće da se suoči i sa složenijim izazovima. Visine 209 centimetara, dugih nogu i ruku, ali ne toliko brzih bočnih kretnji, protiv Andore je ubacio dva poena, ali je za 10 minuta „primio“ sedam  u izolacijama kako na niskom postu, tako i na permetru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari