Silađi 26, Stjepanović i Crevar bez finala 1

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi nije uspeo da se plasira u polufunale olimpijskog takmičenja u disciplini 100 metara prsno, pošto je u kvalifikacijama zauzeo 26. mesto u vremenu 1:00,76.

To je skoro sekundu sporije od njegovog državnog rekorda, koji iznosi 59,79 sekundi. Da je uspeo da ispliva to vreme bio bi među polufinalistima.

Junak dana plivačkih takmičenja bio je Britanac Adam Piti, koji je u kvalifikacijama na 100 prsno oborio svetski rekord, preplivavši dve dužine bazena za 57,55 sekundi.

Reprezentativac Srbije u plivanju Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u finale olimpijskog takmičenja u discipini 400 metara slobodnim stilom, a među osam najboljih nije prošla ni Ana Crevar na 400 metara mešovito.

Stjepanović u bio sedmi u svojoj grupi u vremenu 3:46,78 minuta i kvalifikacije je završio na 14. mestu, a od osmoplasiranog Francuza Žordana Potena bio je sporiji 1,35 sekundi.

Za našeg najboljeg plivača ova trka je bila samo zagrevanje za nastup na 200 metara, gde se očekuje da uđe u finale, a možda i u borbu za medalje.

Šesnaestogodišnja Ana Crevar je u svojoj grupi bila druga u vremenu 4:43,19 minuta, što joj je donelo 20. mesto u kvalifikacijama, čime je opravdala očekivanja i steka nephodno iskustvo za naredna velika takmičenja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari