Simović sudi "večitima" 1Foto: STARSPORT

Fudbalski savez Srbije delegirao je sudije koji će suditi u polufinalu Kupa Srbije.

Glavni arbitar u „večitom derbiju“ biće Novak Simović, kome će pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Za četvrtog sudiju izabran je Bojan Nikolić, dok je posmatrač Milan Karadžić.

Sudija iz Lovćenca je prošlog aprila debitovao na „večitom derbiju“ kada je Crvena zvezda pobedila 2:1 na stadionu „Rajko Mitić“.

Tada je Simović svirao po jedan penal za oba tima. Prvo posle faula Slobodana Uroševića na Benom, koji je sam realizovao najstrožu kaznu, a potom i Marka Marina nad Sašom Zdjelarom kada je pogodio Rikardo Gomes.

Strelac na tom meču bio je još Aleksa Vukanović, dok je crveni karton zaradio Strahinja Pavlović.

Isti tim sudija je prošle godine sudio finale Kupa Srbije kada je Partizan pobedio Crvenu zvezdu na stadionu „Rajko Mitić“ golom Bojana Ostojića.

Simović je na 24 utakmice ove sezone podelio 128 žutih kartona (75 u Superligi), isključio petoricu igrača (samo jedan direktan crveni karton), te dosudio 13 penala (5 u Superligi).

Simović je ove sezone delio pravdu i u četiri evropske utakmice, dve u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dve u Omladinskoj Ligi šampiona.

Partizanu je sudio u dva navrata, u porazu od Mladosti u Lučanima 1:0 u oktobru, a potom u minimalnoj pobedi nad niškim Radničkim početkom marta.

Na tom meču je dosudio penal nad Slobodanom Uroševićem, koji je u gol pretvorio Đorđe Ivanović.

Zvezdi je pravdu delio na tri meča, dva u Superligi i jednom u Kupu. U Superligi je Zvezda na tim utakmicama savladala Spartak 3:2 i Radnički 2:0, oba u gostima.

U Kupu je Simović sudio „gostovanje“ Zvezde ekipi Trepče koju su crveno-beli nadigrali 8:0.

Duel Čukaričkog i Vojvodine sudiće Danilo Grujić, pomoćnici će mu biti Jovan Grujić i Oliver Petrović, četvrti sudija je Novica Anđelovski, a posmatrač suđenja biće Zoran Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari