Sin Ive Nakića i nekadašnja nada Real Madrida, u Igokei 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Mario Nakić još uvek slovi za perspektivnog igrača, međutim, prelaskom u seniorsku konkurenciju karijera mu se ne razvija u skladu sa košarkaškim talentom. Nakon što je sa juniorima Real Madrida osvojio Evroligu, potom i debitovao za prvi tim, odlučio je da senirsku karijeru gradi u belgijskom Ostendeu, zatim španskoj Andori, u kojoj prošle sezone nije uspeo da se nametne kao jedan od važnijih igrača. Shodno tome i ne čudi što je u 21. godini rešio da promeni sredinu, ali je interesantno da će sledeće sezone nastupati za Igokeu u ABA ligi.

Nakić je ugovor sa Aleksandrovčanima potpisao na tri godine, tokom kojih će pokušati da se košarkaški revitalizuje.

Mario je sin Ive Nakića, proslavljenog košarkaša Cibone i Partizana, koji je rođen u Beogradu 2001. godine. Košarku je počeo da trenira u Zemunu, potom pionirima Partizana, a septembra 2015. prešao je u Real.

S obzirom na poreklo (iz mešovitog braka) za njega su bile zainteresovane reprezentacije Srbije i Hrvatske. Načelno je bio dao reč da će zaigrati za „orlove“ međutim, kako je sporije započeo sa dokazivanjem u seniorskoj konkurenciji, ispao je iz reprezentativnog fokusa.

Sa Madriđanima je osvojio juniorsku Evroligu 2019. godine i bio MVP turnira. Samo u finalnom meču protiv Mege imao je indeks korisnosti čak 41 (33 poena, 8 skokova, 4 asistencije). Za seniorski tim Reala debitovao je 25. juna 2018. protiv Gran Kanarije, a upisao je ukupno tri nastupa. Klub je napustio jula 2020, kada je prešao u Ostende, s kojim je osvojio titulu prvaka i kup Belgije za sezonu 2020/2021. Početkom avgusta prošle godine prešao je u Andoru, iz koje je stigao u Igokeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari