Sin Laneta Jovanovića raskida sa Vojvodinom i dolazi u Crvenu zvezdu 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Lazar Jovanović uskoro bi trebalo da karijeru nastavi u Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda fudbalski razvoj sina Milana Laneta Jovanovića, našeg proslavljenog reprezentativca, prati već duži vremenski period. Postojala je želja i inicijativa da se transfer ostvari i pre nekoliko meseci, međutim Vojvodina je u tom trenutku uspela da zaustavi nešto što će, očigledno, morati da se desi.

Naime, prema saznanjima Mozzart sporta, Lazar Jovanović narednih dana trebalo bi da potpiše trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, s obzirom na to da je stekao pravo da promeni sredinu jer Vojvodina nije ispunila određene uslove na koje se obavezala na pravni način.

Zvezda neće morati da izdvoji veliki novac prilikom transfera za 18-godišnjeg ofanzivnog fudbalera, s obzirom na to da su njegovi zastupnici u sredu obavestili Novosađane da su se stekli uslovi za raskid ugovora pošto Vojvidina nije omogućila mladom Jovanoviću da u toku prošle takmičarske godine najmanje na deset utakmica bude starter, na šta su se obavezali pravnim putem.

Lazar Jovanović stići će na Marakanu kao velika želja Zvezdana Terzića, direktora Crvene zvezde. Misija bi trebalo da bude uspešna jer su odnosi između Vojvodine i sina Laneta Jovanovića očigledno bili nedovoljno dobri, a izgleda da ni struka prvog tima nije videla Lazara kao primarnu opciju u narednoj takmičarskoj godini, pogotovo ne po desnoj strani navalnog reda, na kojoj se mladi Jovanović najbolje fudbalski oseća.

Kao neko ko je ponikao u mlađim kategorijama Vojvodine, Lazar je prošle sezone odigrao 12 utakmica za prvi tim, ali je na većini ulazio u igru kao rezerva.

Postigao je i pobedonosni gol protiv Voždovca koji je označio trijumfalnu seriju u kojoj je Vojvodina bila u drugom delu takmičarske godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari