Sinančević sedmi, Krauzer do zlata tri puta obarao olimpijski rekord u bacanju kugle 1Foto: Facebook/Olimpijski komitet Srbije

Srpski bacač kugle Armin Sinančević zauzeo je danas sedmu poziciju u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Sinančević je najbolji hitac imao u prvoj seriji kada je kuglu bacio do 20,89 metara. On je nakon toga četiri puta prestupio, dok je u četvrtoj seriji bacio 20,44 metra.

Zlatnu medalju iz Rio de Žaneira odbranio je Amerikanac Rajan Krauzer, koji je u današnjem finalu čak tri puta pomerao granicu olimpijskog rekorda koji je postavio pre pet godina.

Svetski rekorder je na kraju trijumfovao s bačenih 23,30 metara u poslednjoj seriji.

Krauzer je u Riju pobedio s rezultatom 22,52 metra, a danas je u svih šest serija  bacao preko te daljine – 22,83 metra u prvoj, 22,93 u drugoj, 22,86 u trećoj, 22,74 u četvrtoj i 22,54 metra u petoj seriji.

Srebrnu medalju osvojio je njegov sunarodnik Džo Kovač s rezultatom 22,65 metara, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo Novozelanđanin Tomas Volš hicem od 21,88 metara.

„Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Medjutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, teško sam se privikao na vremensku razliku“, rekao je Sinančević, preneo je sajt Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Srpski atletičar ocenio je da je veliki uspeh sedmo mesto, kao i da je posle prve tri serije očekivao da dodje do 21,50 metara.

„Verovao sam da sam danas toliko vredeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju. Sedmo mesto u ovoj konkurenciji je ipak uspeh. Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari