Siti nakon pobede nad Totenhem na korak od titule u Premijer ligi 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti Totenhem rezultatom 2:0 (0:0), u zaostalom meču 34. kola Premijer lige.

Strelac oba gola bio je Erling Haland, prvo je u 51. minutu sa tri metra ubacio loptu u praznu mrežu golmana Vikarija, da bi u 90. minutu realizovao penal.

Meč je obilovao šansama na obe strane, a bolji i pomalo srećniji rival bio je aktuelni šampion.

Mogao je Totenhem da dođe do gola u nekoliko navrata u drugom poluvremenu, ali bi svaki put maestralno reagovao Stefan Ortega koji je u igru ušao u 69. minutu i to nakon povrede Edersona.

Ortega je prvo sprečio Dejana Koluševskog da postigne gol iskosa, a potom i Heung-min Sona i to u situaciji „jedan na jedan“.

Siti sada mora da pobedi Vest Hem kod kuće u poslednjem kolu kako bi po četvrti put zaredom postao prvak u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi na svetu, dok Arsenal mora da čeka kiks ljutog rivala i da na „Emirejtsu“ savlada Everton.

Nakon 37 odigranih kola Siti ima 88 bodova, a „tobdžije“ dva poena manje od njih.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali isti su došli u drugom.

Nakon jedne odlične akcije gostiju, Kevin de Brujne je iskosa poslao jednu oštru loptu po zemlji, a onda je došla pravo na nogu Halandu kome nije bilo teško da postigne prvi gol na utakmici.

Drugi gol je došao nakon velike greške Pedra Pora koji je neoprezno u svom kaznenom prostoru srušio Žeremija Dokua.

Ova pobeda u severnom Londonu je utoliko važnija za izabranike Pepa Gvardiole ako se zna da su poslednjih pet gostovanja protiv Totenhema izgubili i da na tim mečevima nisu ni gol postigli.

Svi mečevi poslednjeg 38. kola Premiejr lige su na programu u nedelju od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari