Sjajan potez Džimija Batlera, doleteo u Viskonsin samo zbog Nikole Jovića 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Talentovani srpski košarkaš odigrao prvi meč za Sijuks Fols Skajforse u Razvojnoj ligi.

Nakon odličnih partija na Mundobasketu u dresu Srbije očekivalo se da će Nikola Jović dobiti adekvatnu šansu u Majami Hitu.

Nažalost, trener Erik Spolstra ima drukčije ideje na početku NBA sezone.

Njegov koncept igre sa jednim pokretljivim centrom Bemom Adebajom i četvoricom pokretljivih igrača, uglavnom bekovskih karakteristika ne ostavlja dovoljno prostora za Nikolu Jovića.

Imao je šef struke Majamija nekoliko javnih obraćanja od početka takmičarske godine tokom kojih je u superaltivu govorio o razvoju srpskog košarkaša međutim na delu nije pokazivao razumevanje i želju da mu pruži konkretniju priliku.

Posledično, usledila je selidba Nikole Jovića u Razvojnu ligu.

Srbin je sinoć odigrao prvi meč za Sijuks Fols Skajfolse pruživši odličnu košgetersku partiju.

U želji da mu pruži iskrenu podršku, prvi as Hita Džmi Batler, samo zbog nastupa NIkole Jovića, privatnim avionom doleteo je u Viskonsin kako bi na delu posmatra sovg saigrača, očigledno i veoma dobrog druga.

U odnosu na Batlera, stručni štab Majamija duel je posmatrao u hotelskoj sobi u opuštenoj atmosferi.

– Svi smo se okupili u mojoj sobi, jeli smo picu i gledali utakmicu, a onda sam primetio Džimija Batlera u dvorani. Bio sam u fazonu, „kako je došao tamo, to je tri i po sata vožnje“! Shvatio sam, pošto je to Džimi, da je leteo avionom, da ga je iznajmio. Takav život živi naš Batler! – ispričao je Erik Spolstra novinarima kakav je potez napravio najbolji košarkaš Majami Hita.

– Drago mi je što sam prisustvovao utakmici. Niko me je pozvao i ja sam odlučio da dođem. Mnogo volim ovog momka, a sada se vraćamo u Čikago – kratko je prokomentarisao Batler pri ulasku u privatni avion.

Jovićeva ekipa je ipak izgubila od Viskonsin Herda (Milvokijeva filijala) sa 123:121, a naš as je ubacio 26 poena, uz šut 15-8 (8-4 za tri) i tri skoka.

– Jović se sjajno razvija, mogli ste da vidite zašto smo stvarno ohrabreni njegovim napretkom. Imamo ozbiljne planove sa njim, a utakmice su za njega jako bitne u ovom trenutku. Sjajno je radio u teretani, na individualnim treninzima, samo što sada mora da igra pet na pet. To će najbolje uraditi u razvojnoj ligi, ali svi smo ohrabreni već ovim prvim minutima. Odigraće četiri-pet utakmica, pa će se ponovo priključiti nama – obećao je Spolstra.

Reprezentativac Srbije je od početka sezone proveo samo 28 minuta na parketu u dresu Majami Hita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari