SK: Naneli tužio Partizan 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Partizan je obavio totalnu rekonstrukciju tima za predstojeću sezonu, u kome je jedino Balša Koprivica zadržan iz prethodnog sastava, a sa ambicijama da se popravi bledi utisak iz 2023/24. I dok najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović, uveliko sprema ekipu, koja je pri dnu evroligaške „tabele“ po procentu domaćih igrača, jedan bivši član je odlučio da se više samo ne dopisuje neformalno na društvenim mrežama.

Kako Sport klub saznaje, Džejms Naneli je tužio klub iz Humske na ime narušavanja poslovnog (košarkaškog) imidža iznošenjem neistinitih podataka potražujući, ni manje, ni više nego 600.000 dolara na ime odštete! Ali tu nije kraj „ceha“ po računici Amerikanca, koji potražuje i 110.000 zelenih novčanica kao dugovanje ugovornih obaveza.

Ovo poslednje je u suprotnosti sa nedavnom izjavom Zorana Savića, direktora crno – belih koji je govoreći o „slučaju Naneli“ naglasio da je klub ispoštovao sve što se tiče 34-godišnjaka sa ekonomske strane.

Saga Naneli je započela u finišu sezone, na dan utakmice sa Crvenom zvezdom u finalu plej ofa ABA lige, fizičkim sukobom sa Stefanom Lazarevićem, zbog čega je trener Obradović odlučio da ga ne uvrsti u tim. Klub se nije zvanično oprostio sa odličnim šuterom u junu kada je krenuo put SAD. Ali, vrlo brzo je postalo jasno i da više na njega ne računa, što je i ozvaničeno na predstavljanju tima 19. avgusta.

Onda se predsednik Ostoja Mijailović ovlaš osvrnuo i na slučaj sa kraja sezone, što je provociralo Nanelijevu reakciju na mreži da bi i on mogao koju više da kaže o kašnjenju plata. I, Pandorina kutija je otvorena, počev od spekulacija da je Naneli učestvovao u još jednom fizičkom sukobu, preko „dvosmislenih“ poruka ljubimca „grobara“, da bi KK Partizan, nedavno u formi saopštenja objasnio odluku sportskog sektora da se završi saradnja „uz puno sreće i uspeha na profesionalnom i privatnom planu.“

A izgleda da sreće nema ni sa još jednim slučajem, Brunom Kaboklom, koji suvišno potresa trofejni klub. I brazilski reprezentativac, pošto je u Humskoj odbijen zahtev za „locem“ (pismo odobrenja) iz Kolumbije u iščdekivanju FIBA presude, potražuje dug na ime zaostalih plata. Podsećanja radi, uprava crno – belih tvrdi da su ispunjene sve obaveze do momenta napuštanja tima uoči finala KLS.

Tako su priče o dvojici onih koji više nisu deo mozaika neplanirano postale udarne teme odvlačeći pažnju sa nove ekipe pred kojom su velike obaveze. Kao da nije bilo dovoljno „slučaja Mirotić“ prošlog leta i nikada do kraja razjašnjenog odustajanja nekadašnjeg španskog reprezentativca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari