Skandal na lokalnom derbiju u Surdulici 1

Posle „tri meča suspenzije“ i kazne koju FK Dinamo iz Vranja treba da plati i uznosu od sto hiljada dinara, kao i zahteva FSS da Dragan Antić i njegov pomoćnik Radmilo Jovanović dostave izjave za „neumesno komentarisanje sudijskih odluka u medijima“ usledio je novi skandal na popodnevnoj utakmici izmedju Radnika i Dinama, koju su Surduličani dobili sa 2:0 (1:0).

Domaći su došli u vodjstvo golom Zlatanovića u 6.minutu. Kada je prvo poluvreme ulazilo u finiš sudija Boja Nikolić je dosudio jedanaesterac u 30.minutu za domaću ekipu, nakon čega je predsednik i trener Vranjanaca, povukao ekipu sa terena, mimo svih propisa FSS. Prekid je trajao devet minuta.

Došlo je i do neprimerenog ponašanja domaćih navijača koji su se verbalno obračunavali sa fudbalerima iz Vranja, i taj navijač je priveden od strane pripadnika Policijske stanice u Surdulici.

Prekid je trajao duže od deset minuta, nakon čega su se fudbaleri Dinama vratili na teren, a predsednik i trener Dinama Dragan Antić, udaljen sa klupe po oduluci sudije Bojana Nikolića.

Posle devet minuta, nakon što ih je Antić povukao se terena fudbaleri Dinama su se vratili na teren i nastavili meč koji je okončan rezulatom 2:0 u korist domaćina.

Delegat meča u ime FSS Vidojko Panajtović, „zatražio je od igrača tima iz Vranja da se vrate na teren“, što su oni prihvatili, uprkos emotivnom istupu trenera da to ne učine. Kako za Danas navode pojedinci iz Uprave Radnika „tokom prekida čulo se mnogo ružnih reči izmedju trenera i fudbalera Dinama“, ali je na konferenciji za medije jedan od trenera Radmilo Jovanović sve to demantovao i kritički se osvrnuo na sudjenje Bojana Nikolića.

Sada su na potezu nadležni disciplinski organi FSS, obzirom da je predsednik i trener Dinama Dragan Antić već „registrovan“ u ovogodišnjem prvenstvu kao lice koje vodi vrebalne obračune sa sudijama. Uoči lokalnog derbija Antić je za „Sportski žurnal“ javno optužio predsednika FS RIS Novicu Tončeva za „nelegalni izbor“ na ovu funkciju, a „fudbalske navijače iz ovog grada označio kao „seljake“ što je ovaj list preneo u više tekstova“ , kako se ocenjuje od strane članova rukovodstva Superligaša iz Surdulice.

Dragan Antić „Recko“ je na funkciji predsednika i trenera Dinama već tri godine. Javno se hvali da je „član SNS“ i „bliski prijatelj“ Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da „i da ne osvoji Dinamo ni jedan bod on neće podneti ostavku na bilo koju funkciju u klubu“.

Posle 15. kola Dinamo ostaje na poslednjoj šesnaestoj poziciji sa 7 bodova, dok je Radnik osvojio svoj petnaesti prvenstveni bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari