Incident u Turskoj: Predsednik kluba nokautirao sudiju (VIDEO) 1Foto: Printscreen Sport klub

U ponedeljak su na programu bile dve utakmice 15. kola turske fudbalske Superlige. Ankaragudžu je na domaćem terenu u prestonici remizirao 1:1 (1:0) sa Rizesporom, a Sivaspor je kao gost savladao Konju rezultatom 1:0 (1:0).

Međutim, možda i više od fudbala, pažnju fudbalske javnosti privuklo je ono što se dogodilo posle poslednjeg sudijskog zvižduka u Ankari. U pitanju je skandal ogromnih razmera, čak i za turski fudbal, poznat po brojnim kontroverzama, piše Sport klub.

Na stadionu „Erjaman“ u Ankari domaći Ankaragudžu je podelio bodove sa Rizeom (1:1), a domaćin ima za čim da žali jer je imao prednost od 14. minuta kada je Mrutan pogodio. Četiri minuta ranije Ankaragudžu je dao još jedan gol, ali je pogodak Soua poništen zbog igranja rukom i konsultacije VAR sobe. Međutim, Sou u drugom poluvremenu dobija drugi žuti karton, pa domaćin igra sa desetoricom od 50. minuta.

Čitavu utakmicu u Ankaragudžuu odigrao je srpski defanzivac Uroš Radaković. Ipak, brojčanu nadmoć Rize uspeva da naplati tek u 90+7. minutu, kada Argentinac Adolfo Gaič donosi bod gostima i velike probleme ekipi koju sa klupe vodi Emre Belozoglu. Gaič se u prethodnom periodu povezivao čak i sa srpskim šampionom Crvenom zvezdom.

Kada je sudija Halil Umit Meler označio kraj utakmice, na teren su uleteli presednik Ankaragudžua Faruk Kodža i nekoliko navijača. Kodža je iznenada udario sudiju pesnicom i poslao ga na zemlju, a potom su ga još kukavičkije na zemlju šutirali njegovi „pomoćnici“.

Kamere su sve jasno zabeležile i samo besramni slučaj nepravde mogao bi Kodžu da ostavi bez duge suspenzije. Posle je moglo da se vidi „ruku i nogu delo“ predstavnika Ankaragudžua – sudija je sa podlivima na licu napustio teren.

Pobedu Sivasu na gostovanju doneo je Kamerunac Klinton Endžije golom u 15. miutu. Asistirao mu je iskusni španski vezista Samuel Sais.

Sivas je slavio prvi put posle četiri kola, dok je Konja posle novog poraza na 14 bodova, baš koliko imaju i Samsun i Alanja, timovi u zoni ispadanja. U narednoj rundi Konja će gostovati Fenerbahčeu, a Sivas će ugostiti drugog istanbulskog velikana – Galatasaraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari