Tri poraza od prvoligaških ekipa Poljske (Slask Vroclav 0:4), Čečke (Sigma 0:2) i Slovenije (Celje 2:3) i samo jedna pobeda nad nižerangiranom slovenčakom ekipom Koruške iz Dravograda (6:0) učinak su fudbalera Crvene zvezde na drugoj fazi priprema. Suma sumarum rada crevno-belih na Pohorju ne nagoveštava ništa dobro, iako kontrolne utakmice često nisu merodave za davanje konačne ocene stanja ekipe i kvaliteta igre.

Tri poraza od prvoligaških ekipa Poljske (Slask Vroclav 0:4), Čečke (Sigma 0:2) i Slovenije (Celje 2:3) i samo jedna pobeda nad nižerangiranom slovenčakom ekipom Koruške iz Dravograda (6:0) učinak su fudbalera Crvene zvezde na drugoj fazi priprema. Suma sumarum rada crevno-belih na Pohorju ne nagoveštava ništa dobro, iako kontrolne utakmice često nisu merodave za davanje konačne ocene stanja ekipe i kvaliteta igre. Mada, o tim bitnim stvarima se najmanje razmišljalo i pričalo u protekle dve nedelje, jer su: kažnjavanje igrača, javna kritika Ognjena Koromana Upravi kluba, smena kapitena, opaska na račun predsednika Spasojevića od strane Zdenjaka Zemena, događaju koji su zapravo uzeli primat na drugom i završnom delu priprema.

Predrag Pavlović Zvezdin posle Pekinga

Vezni fudbaler Napretka Predrag Pavlović nastaviće karijeru u Crvenoj zvezdi. Član olimpijske selekcije Srbije potpisaće četvorogodišnji ugovor sa beogradskim klubom nakon povratka sa Olimpijskih igara.

Pavlović, nekadašnji omladinac Partizana, rođen je 19. juna 1986. godine, a prethodne dve godine bio je jedan od najboljih igrača kruševačkog Napretka. Postigao je osam golova u Meridian Superligi prošle sezone, odnosno šest golova u sezoni 2006/07. Nastupao je za kadetsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore, za koju je debitovao sa dva gola 2002. godine, a prošlog leta bio je član mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

A u svoj toj „idiličnoj“ atmosferi sa igračkim kadrom limitiranih sposobnosti, češki stručnjak uporno je forsirao omiljeni sistem 4-3-3 koji i prema njegovom priznanju fudbaleri teško upijaju. Zvezda je daleko od igre i najboljih jedanest, rezervisana su tek neka mesta, dok ona upražnjena traba da popune zvučna pojačanja koja nikakao da stignu na Marakanu. Opšti je utisak da crveno-beli u novu sezonu ulaze slabije nego protekle. Za sada je, bar, tako, a to stanje će se teško poboljšati jer je ostanak najboljeg igrača Ognjena Koromana posle serije „prepucavanja“ sa Upravom neizvestan, dok se borba čelnika kluba za zadržavanje jednog od najstandarnijih i najsigurnijih fudbalera u protekloj sezoni, Segunda Kastilja pretvorila u onu sa vetrenjačama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari