Poslednja evroligaška lekcija od Fenerbahčea u petak uverila je aktuelan sastav Crvene zvezde da ambicije treba definisati u skladu sa trofejnim mogućnostima u regionu, bez primesa mogućeg čuda u najelitnijem takmičenju. Sa lekcijama iz Kombank arene, koje jasno ukazuju na limite crveno-belih, izabranici Dejana Radonjića večeras gostuju MZT (18.00) u poslednjem meču 9. kola ABA lige.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Skoplje je na nogama, grandiozna i sveže umivena hala „Jane Sandanski“ trebalo bi da bude puna; razloga je više za tako nešto, a prevashodno forma izabranika Aleša Pipana koja se ogleda u pobedama (tri na poslednja četiri regionalna susreta) kao i u činjenici da MZT nije doživeo poraz na svom terenu od starta ABA lige.

Makedonci igraju znatno bolje kod kuće, postižu veći broj poena kao posledicu brže i kreativnije igre. Zvezdu najveći izazov očekuje pod košem, gde su na mestu krilnog centra talentovani Drenovac (najbolji strelac) i Luković, dok su na petici iskusni Bunić i Mijatović. Igrom upravlja LJubičić, dokazani plej, koji je postao poznat po partijama u Metalcu. Ukoliko ga Lazić pritisne i spreči da podeli prosečnih pet asistencija, Zvezda će biti blizu trijumfa, bez obzira na problematične parametre: šut sa distance, manji broj defanzivnih skokova i poena u kontranapadu.

– MZT je dobro sastavljena i ukomponovana ekipa. Sigurno ce biti motivisani da nas pobede, zbog svojih navijača, ali i zato što im dolazi Crvena zvezda. Poručio bih našim navijačima da imaju strpljenja, veruju u nas, i da će vremenom, kada se kompletiramo i uigramo, sve doći na svoje mesto – ubeđen je Branko Lazić, kapiten tima u odsustvu povređenog Luke Mitrovića.

Vilijams stiže danas

Toliko priželjkivani dolazak Markusa Vilijamsa trebalo bi da se dogodi danas. Amerikanac je prošle sezone briljirao u dresu Zvezde, a utiska je pokvario nakon što je ustanovljeno da je bio pozitivno testiran na marihuanu posle prvog meča finala domaćeg plej-ofa Crvena zvezda – Partizan. Zvezda u međuvremenu nije rešila problem na pleju, uprkos dovođenju Gala Mekela, a s obzirom da je Vilijams zbog kazne koja mu ističe 1. decembra postao neinteresantan ostalim evroligaškim klubovima, interesi i ljubav Zvezde i Amerikanca doveli su do nove saradnje do kraja sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari