Slavni brazilski fudbaler, Kaka upozorava sunarodnike pred početak Mundijala: Srbija je mnogo opasna, biće iznenađenje u Kataru 1Foto: Starsport. Ilustracija: Radenko Topalović

Manje od dve nedelje ostalo je do početka Svetskog prvenstva u Kataru; u jeku je objavljivanje konačnih spiskova reprezentacija učesnica, međutim, jedan komentar proslavljenog brazilskog asa privukao je pažnju među onima koji se bave procenama kvaliteta i krajnjim dometima konkurenata u Kataru.

Kaka, čuveni brazilski fudbaler, dugogodišnji reprezentativac i osvajač brojnih prestižnih titula, upozorio je svoje sunarodnike da Srbiju u grupnoj fazi moraju da shvate najozbiljnije moguće.

Osvajač Zlatne lopte 2007. godine i šampion sveta sa Brazilom 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, u intervjuu za Gazetu delo Sport pohvali je pulene Dragana Stojkovića Piksija.

„Kao potencijalno iznenađenje izdvajam Srbiju, mnogo su opasni“, stava je Kaka, koji ne sumnja da je Brazil favorit, ne samo u grupi, već na celom šampionatu.

„Brazil je favorit, jer na ovom projektu rade već neko vreme. Ekipa sada ima potrebno iskustvo i može da se izbori sa negativnim trenucima. Vinisijus, Rodrigo, Antoni i drugi su sazreli, a tu su i neki iznenadni igrači, kao Bremer koga nisam znao do pre par meseci.“

Brazil je u grupi sa Srbijom i Švajcarskom, kao i na prethodnom Mundijalu u Rusiji, kao i Kamerunom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari