Sledeće godine sjajnija medalja 1Foto: OKS

Odbojkašice Srbije, koje su u nedelju osvojile bronzanu medalju na Gran priju u kineskom Nanđingu pobedivši domaćina (3:1), istakle su danas na konferenciji za medije da  je osvojeno treće mesto i pobeda nad Kinom veliki uspeh nacionalnog tima.

Dok je selektor Zoran Terzić kazao da se naredne godine može očekivati još sjajnije odličje.

– Ove godine je Gran pri došao u vreme da nam nije mnogo smetao za neka sledeća takmičenja, kao što je to ranije bio slučaj. Zato smo ga i odigrali u najjačem sastavu i osvojili medalju – kazao je Terzić po povratku ekipe u Beograd.

Terzić je naveo da su njegove odbojkašice „junački izdržale“ težak sistem takmičenja u Gran priju.

– Devojke su na sva tri turnira osvojile prvo mesto, na finalnom turniru smo izgubili samo jednu utakmicu. Generalno gledajući, to je zaista dobar rezultat. U svima nama postoji želja da na sledećem Gran priju napravimo iskorak i da ta medalja bude i sjajnija. Ovo je 15. medalja u poslednjih desetak godina što pokazuje kako se radi u reprezentaciji – dodao je selektor.

Kapiten Milena Rašić podsetila je da Srbija pobedila domaćina Kinu nakon teškog poraza od Brazila u polufinalu, što pokazuje jačinu i spremnost ekipe.

 – Od samog početka smo govorili da će Srbija završiti na postolju. Veliki broj ljudi je govorio da će biti repriza finala iz Rija. Ali, sam podatak da je Kina kao domaćin izgubila u polufinalu govori koliko je ovaj turnir bio jak. Jako sam ponosna na devojke što su se posle poraza u polufinalu vratile još jače i na visokom nivou odigrale protiv Kine – rekla je Rašić.

Reprezentaciju Srbije na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, prvi potpredsednik OSS Ivan Miljković i Ivan Knežević, generalni direktor OSS.

 – Drago mi je da niste imali puno povreda. Znam kako se osećate. Znam da je dosta teško… Biće još teže sledeće godine kada će biti šest nedelja van zemlje – kazao je Miljković, dok je predsednik Gajić istakao da je bronzana medalja pre svega timski podvig.

– Pet nedelja ste bili na putu, izdržali ste nešto što je veoma teško i doneli ovakav rezultat. Taj rezultat ste napravili svi zajedno jer ste verovali u sebe, verovali ste u trenera – rekao je Gajić.

Odbojkašice Srbije imaće malo vremena za odmor a potom ih očekuje Evropsko prvenstvo  od 20. septembra do 1. avgusta u Azerbejdžanu i Gruziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari