Sledi plasman na US open 1Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Nakon što je osvojila prvi WTA turnir u singlu prošlog vikenda na Braču, srpska teniserka Aleksandra Krunić kaže da joj je prioritet plasman na US open i mesto među prvih 100 na svetu.

Reprezentativka Srbije otišla je u Hrvatsku da se „sabere“, kako kaže, ne očekujući da će tamo doći to važnog proboja u karijeri.

– Otišla sam sama na Bol, bez trenera, sa ciljem da se malo presaberem, smislim šta i kako, da dam sebi priliku da razmišljam malo sama na terenu jer sam osetila da sam u poslednje vreme previše očekivala od trenera i previše odgovornosti dala njoj. Našla sam se u situaciji da sam prestala da razmišljam sama na terenu i zato mi je jako drago što su moja rešenja i moje odluke urodile plodom prošle nedelje, što mi daje puno samopouzdanja i vere u sebe“ – ističe Krunićeva, višegodišnja Fed kup reprezentativka Srbije, koja je nacionalni dres u najjačem reprezentativnom takmičenju u ženskom tenisu obukla sa samo 15 godina.

Posle titule koje su je dovele na 101. mesto na WTA listi, Krunićeva će igrati u Mančesteru na turniru nagradnog fonda 100.000 dolara.

– Cilj u narednom periodu je plasman u glavni turnir US opena i plasman u sto na svetu, jer još uvek nisam, to mi je prioritet, ali mi je najvažnije da nastavim da igram sa istim mentalitetom kao što sam igrala na Bolu i da mnogo više verujem u sebe – kazala je Krunićeva, koja je pre tri godine bila jedno od najvećih iznenađenja američkog grend slema kada je iz kvalifikacija stigla do 4. kola ovog takmičenja i na tom putu počistila sa terena aktuelnu šampionku Vimbldona, Čehinju Petru Kvitovu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari