Slomljeni i uplakani Modrić o teorijskim šansama Hrvatske koje zavise i od Srbije: Teško, nama se nikad ništa nije poklopilo 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Luka Modrić je za jedan minut prošao put od tragičara do junaka Hrvatske na meču poslednjeg kola protiv Italije.

Nije izrastao i u potpunog heroja jer je ceo hrvatski tim doživeo tragediju na izdisaju utakmice.

Hrvati su na rubu eliminacije sa 17. evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali još daju znake života budući da su treći u B grupi, a u osminu finala će četiri najbolje trećeplasirane reprezentecije od njih šest.

Oči će im biti uprte i u poslednje utakmice u C grupi, u utorak u 21 čas.

Po jednom povoljnom scenariju potrebno im je pobeda Englske protiv Slovenije s najmanje tri gola razlike i poraz Srbije protiv Danske ili pobeda Srbije s najmanje tri gola razlike.

Prebrode li to, onda bi u sredu navijali za Portugaliju protiv Gruzije i za Tursku protiv Češke u poslednjim mečevima F grupe.

Modrić u čuda ne veruje.

„Teoretski možemo dalje? Teško, nama se nikad ništa nije poklopilo. Trebalo je juče s tim bodom između Škotske i Mađarske, a Mađari daju gol u 90+10, sada ovo protiv Italije. Nekad nije suđeno. Fudbal je okrutan. Nismo zaslužili da primimo gol. Ne znam gde je sudija našao da produži utakmciu osam minuta“, govorio je hrvatski kapiten sa uplakanim očima.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari