Slovenac Slavko Vinčić sudi finale Lige šampiona na Vembliju 1Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

UEFA je saopštila imena svih sudija koji će ove sezone suditi finalne mečeve evropskih kupova.

Slovenac Slavko Vinčić sudiće finale Lige šampiona između Borusije Dortmund i Real Madrida, koje će se igrati na stadionu Vembli u Londonu, u subotu 1. juna od 21 čas.

Veliko priznanje za 44-godišnje arbitra iz Maribora. Slavko Vinčić je međunarodni sudija od 2010. godine, a ovo će mu biti drugo finale jednog evropskog klupskog takmičenja pošto je 2022. godine delio pravdu u finalu Lige Evrope između Ajntrahta iz Frankfurta i Glazgov Rendžersa.

Vinčić je sudio sedam utakmica Lige šampiona ove sezone, uključujući revanš četvrtfinala između Borusije Dortmund i Atletiko iz Madrida, kao i revanš osmine finala između Bajerna i Lacija.

Vinčiću će pomagati zemljaci Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič. Četvrti zvaničnik, Fransoa Leksije, dolazi iz Francuske. Glavni u VAR sobi biće Nejc Kajtazović, a pomagaće mu Rade Obrenović i Masimilijano Irati.

Finale Lige šampiona za žene sudiće Rebeka Velč iz Engleske (Barselona – Lion), Rumun Ištvan Kovač deliće pravdu u finalu Lige Evrope (Bajer Leverkuzen – Atalanta), a Portugalac Artur Soareš Dijaš u finalu Lige konferencije (Fiorentina – Olimpijakos), piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari