"Slučaj" Kavaj Lenard - Ko ne govori istinu reprezentacija SAD ili Klipersi? 1 EPA-EFE/ERIK S. LESSER

U Los Anđelesu tvrde da ni jednim potezom nisu blokirali nastup njihovog igrača na Olimpijskim igrama u Parizu.

Trebalo je da bude važan igrač u reprezentaciji Amerike na predstojećoj Olimpijadi, međutim, stručni štab reprezentacije odlučio je da sa Kavaju Lenardu zahvali na dolasku u trening kamp, praktično pred polazak ekipe u Abu Dabi na prijateljski turnir (učestvuju još Australija i Srbija).

Zvanično obrazloženje odnosilo se na nedovoljnu spremnost košarkaša LA Klipersa, odnosno nepotpun oporavak posle problema sa kolenom.

Tačnije, u stručnom štabu je postojala bojazan da Lenard ne bi izdržao ritam utakmica na Olimpijskim igrama. Stekao se i utisak da je odluka donešena u dosluhu sa Los Anđeles Klipersima kako bi se igrač što bolje pripremio za narednu sezonu.

Odluka je donešena posle uvida u način kretanja i trčanja Lenarda tokom trening kampa reprezentacije u Las Vegasu.

Ipak, Lorens Frenk, predsednik košarkaških operacija u LA Klipersima, tvrdi da to jednostavno nije tačno i da su u klubu veoma razočarani povučenim potezom stručnog štaba reprezentacije.

– To je bila isključivo odluka SAD. Iskreno, veoma sam razočaran odlukom. Kavaj je želeo da igra, mi smo hteli da igra. Bio sam na prva dva treninga, izgledao je veoma dobro. Radio je u punom intezitetu. Nisam bio na trećem treningu kada su odlučili da ne igra. Izrazio sam želju da Kavaju daju više vremena – poručio je Frenk.

Lenard je i tokom prošle sezone imao zdravstvaenih problema zbog kojih je odigrao tek nekih šezdesetak utakmica u regularnom delu takmičarske godine.

Ni u plej-ofu nije bio fit, s obzirom na to da je u serijalu sa Dalasom, u prvoj rundi, odigrao prve dve utakmice, a potom propustio naredne tri zbog problema sa desnim kolenom.

Novinari su predsednika košarkaških operacija Klipersa pitali da li je tokom letnje pauze igrač imao bilo koji zahvat na problematičnom desnom kolenu.

– Neću ulaziti u specifičnosti onoga što se dešavalo. Sve što ću reći je da je proveo dosta vremena pripremajući se za ovo. Imao je zaista solidan napredak. Izgledao je dobro na treninzim – ostao je tajanstven Frenk, poručivši da se Lenard sigurno ne bi pojavio na početku priprema reprezentacije da kojim slučajem nije bio fizički spreman za profesionalne napore.

– On ne bi bio tamo i ne bismo ga stavili tamo da nismo sigurni da će moći da prođe kroz celo olimpijsko iskustvo – naglasio je Frenk, napomenuvši da će Lenard biti spreman za početak klupske sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari