Smailagić: Cilj je osvajanje Evrokupa 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Partizan se poigrao sa Megom (97:68) negde i pokazao koliko je napredovao u poslednjih mesec i po dana, a duel je posmatrao i kao vid probe za meč osmine finala Evrokupa. Duel sa Cibonom u petak predstavljaće generalku za utakmica sa Bursasporom.

Nesumnjivo, Partizan će biti veliki favorit protiv turskog predstavnika, razmišljanje deli i Alen Smailagić, 22-godišnji košarkaš centarske linije crno-belih koji smatra da je cilj srpskog velikana daleko veći i dalekosežniji i dopire do finala Evrokupa.

„Cilj je doći do finala, ma zapravo cilj je osvajanje… Pripremamo se duže vreme za sve izazove, naročito smo podigli formu u poslednjih mesec dana. Mislim da stvarno dobro radimo. Imamo i hemiju na terenu, videlo se protiv Mege“, iskren je Smailagić.

Od dolaska Matijasa Lesora, popularni Smajli pomeren je na četvorku, u zavisnosti od taktičkih varijanti pokriva i poziciju niskog krila. Utisak je da mu je produktivnost opala sa povećanjem konkurencije, dok Balši Koprivici prija da iskustvo stiče u radu sa francuskim centrom koji je po stilu igre potpuno drugačiji od njega.

I sam Koprivica priznaje da je na treninzima Bursaspor sve više u fokusu pažnje i taktičkih varijacija.

„Biće teško, tu nema dileme. Sistem daje šansu ekipama koje imaju nešto manji kvalitet da naprave iznenađenje. Mislim da će biti zanimljivo, ali i teško jer kada se igra na jednu utakmicu nikada ne znate kako će tim da uđe u meč, sve može da reši jedan dobar šuterski dan“, oprezan je 22-godišnji centar Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari