Alen Smailagicfoto STARSPORT

Doskorašnji centar Partizana karijeru nastavlja u litvanskom velikanu.

Potencijalni reprezentativac Srbije, posle tri solidne sezone u Partizanu, odlučio se za prvi evroligaški internacionalni izazov.

Crno-beli su se juče zvanično oprostili od Smailagića, a danas je ozvaničen njegov dolazak u Žalgiris.

Ugovor sa nekadašnjim prvakom Evrope u formi je 1+1 sezonu, što znači da će popularni Smajli morati da se dokazuje svo vreme u toku naredne takmičarske godine, ne bi li ubediotrenera  Andreu Trinkijerija da zaslužuje ostanak na istoj adresi i u sezoni 2025/26.

Centar iz beogradskog naselja Kotež imao je mogućnost i da ostane u Partizanu ali je na kraju ipak odlučio da prihvati ponudu Žalgirisa. Možda je i osetio jedan vid zasićenosti, nakon tri stresne sezone u crno-belom dresu.

Smailagić je danas predstavljen javnosti u Litvaniji, a pogotovo navijačima Žalgirisa koji će sigurno imati velika očekivanja od 24-godišnjeg košarkaša, naročito nakon odlaska Ronaldsa Šmitsa u Efes.

– Veoma sam srećan što sam postao član Žalgirisa. Radujem se borbi, pobedama, kao i upoznavanju sa navijačima i igračima – poručio je Smailagić kao novi član Žalgirisa.

On je imao vrlo slabu poslednju sezonu u Partizanu, u Evroligi je beležio tek 5,5 poena, 2,2 skoka i 0,6 asistencija za nekih 16 minuta na parketu.

Da je odluka da dovedu Smailagića usko povezana sa odlaskom Šmitsa u Efes potvrdio je i Gediminas Navickas, sportski direktor litvanskog vicešampiona.

– Posle odlaska Rolanda Šmita, bio nam je potreban visok igrač kao što je Alen. Može da produži teren, da šutira sa distance, borben je pod koševima. On je igrač dobrog karaktera i veština, trener će sigurno biti u stanju da ga iskoristi – objasnio je Navickas razloge dovođenja Smailagića.

Smailagić je u sovjoj ruki sezoni u NBA ligi, 2019. godine odigrao 30 utakmica za Golden Stejt, ali je većinu vremena provodio u Razvojnoj ligi nastupajući za Santa Kruz Voriorse.

On je karijeru započeo u beogradskom Beku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari