Alen Smailagić (C) Ante Perkušić (L) Dominik Mavra (R)foto STARSPORT

Vezali su košarkaši Partizana šest pobeda, od kojih tri evroligaške. Sutra uveče ugostiće Monako (21,00), jednog od lidera u najelitnijem takmičenju.

Centarska linija Monaka obiluje atletski predisponiranim igračima, među kojima je i vrlo pismeni Donatas Motiejunas, sa NBA iskustvom.

Alen Smailagić trebalo bi da bude takmac u reketu i neko ko je kadar da se defanzivno suprotstavi skakači veoma dominantnim peticama francuskog predstavnika.

„Želimo da zbijemo redove i budemo što bolji, da nastavimo sa napretkom kao što je to bio slučaj u poslednjih nekoliko utakmica. Cilj nam je da igramo sa maksimalnim intenzitetom, da budemo maksimalno ozbiljni na parketu, o svemu ostalom odlučivaće Željko i njegovi saradnici“, naveo je Smailagić.

U poslednje vreme, Partizan je uspeo da savlada istanbulske velikane, zaključno sa Bajernom u poslednjem evroligaškom kolu.

„Znamo da smo igrali neke jako teške utakmice. Pokazali smo da možemo da igramo na visokom nivou sa najozbiljnijim ekipama. Ne verujem da će i ova utakmica biti nešto drugačija u odnosu na prethodne. Imaćemo navijače uz sebe, oni nam daju vetar u leđa.“

Zbog serije pobeda, crno-belima je povećano samopouzdanje.

„Nismo osetili neko preterano olakšanje zbog toga (niza pobeda), ali jesmo vetar u leđa, jer smo pokazali da hoćemo, možemo i želimo… Imali smo krizu koju smo prošli zajedno kao ekipa. Super se osećamo i u dobroj smo formi.“

Aleksa Avramović se vratio u sastav, za njim i Balša Koprivica pa crno-beli sada mogu da rade sa svim raspoloživim snagama…

„Mnogo je lakše, jer nam ima više, jače se radi… Svi ulazimo u igru, pravi se više akcija, svako ima različite uloge. Razvijamo hemiju koju nismo mogli dok smo bili pod povredama.“

Jam Madar bi mogao da dobije defanzivni zadatak da čuva Majka Džejmsa, jednog od najboljih individualaca u Evroligi.

„Monako je jako dobar tim, imaju kvalitetne skorere i u odlično su ritmu trenutno. Moramo da kontrolišemo njihove napade, pogotovo njihov ofanzivni skok. Mi moramo da nastavimo da igramo dobro u oba smera. Džejms je izuzetan igrač, dobro poznaje igru, u Evroligi je toliko dugo i zna da se odbrane spremaju posebno za njega. Uradićemo sve da umanjimo njegov učinak“, poručio je 23-godišnji plejmejker.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari