Smenjeno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije 1Ilustracija Foto: VSS/ Anđela Nišević

Rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije (VSS) na čelu sa dosadašnjim predsednikom Miljanom Popovićem, predsednikom Izvršnog odbora Dušanom Kovačevićem, generalnim sekretarom Vladimirom Antićem i članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, smenjeno je večeras većinom glasova na vanrednoj sednici Skupštine tog saveza, saopšteno je iz VSS.

Vanredna sednica sazvana je na osnovu pisanog zahteva više od jedne trećine redovnih članova Skupštine – veslačkih klubova „Partizan“, „Sava“, „Danubius 1885“, „Begej 1883“, „Čurug“, „Tamiš“ i „Liman, koji su nezadovoljni radom dosadašnjeg rukovodstva i pod teretom brojnih problema koji su okupirali srpsko veslanje, zahtevali temeljite promene u Veslačkom savezu Srbije, navedeno je u saopštenju.

Dosadašnji predsednik Miljan Popović nije želeo da započne sednicu Skupštine nakon verifikacije ovlašćenja predstavnika klubova, nakon čega je grupa od 11 klubova, koji čine više od polovine članstva VSS, donela odluku da sednicu održi na drugoj lokaciji, a sednicom vanredne Skupštine predsedavao je potpredsednik VSS Željko Pantović.

Većinom glasova prisutnih članova VSS, odlučeno je da se van snage stave izmene i dopune važećeg Statuta koji je u suprotnosti sa odredbama Zakona o sportu, a nakon toga dužnosti su razrešeni predsednik, potpredsednici, generalni sekretar i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora

Veslačkog saveza Srbije, navodi u saopštenju VSS.

Izborna sednica Skupštine VSS zakazana je za 22. april 2023. godine, a doneta je odluka da izbornim procesom rukovodi Izborna komisija na čelu sa nekadašnjim veslačem VK „Crvena Zvezda“, Aleksandrom Jovanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari