Snažna poruka nekadašnjeg asa Crvene zvezde: Roditelji, posvetite se deci, sklonite ih sa društvenih mreža 1foto:Pedja Milosavljevic

Užasna i nezapamćena tragedija u Srbiji potresla je Igora Rakočevića, koji se posebno osvrnuo na odnos između roditelja i dece.

Proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji as Crvene zvezde, nakon tragedije koja se juče dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obratio se javnosti putem Tvitera, posebno akcentujući odnos između roditelja i dece.

– Roditelji, posvetite se svojoj deci. Koliko god da vas moderni način života, medijski sadržaji i spoljni uticaji ometaju u tome, deci uzimajte telefone iz ruku, sklonite ih sa društvenih mreža, pričajte sa njima! Mobilni telefoni, bolesni medijski sadržaji i društvene mreže, i vi koji vređate druge po mrežama, jer se ne slažete sa nečijim mišljenjem, promovišete agresiju, i vi ste kao takvi deo ovog zla koje nas je snašlo – napisao je Rakočević.

Jasno je nekadašnjem asu Crvene zvezde i reprezentativcu da se roditelji nalaze u veoma komleksnim životnim situacijama.

– Mnoge stvari bi bile drugačije da ne živimo u ovom izrabljivačkom sistemu gde se roditelji vraćaju sa posla u 6 popodne preumorni, istrošeni i onda provode samo par sati sa decom. Jurnjava za profitom na uštrb porodice i društvenog života. Ko onda obrazuje decu? Kakvim sadržajem? Nastavnicima i službenim licima je oduzet autoritet, zbog zapadnoevropskih ‘dečjih prava’ ne smeju da ih popreko pogledaju. A roditelji dolaze sa advokatima i prete školi tužbama ako dete dobije lošu ocenu ili ako je izbačeno sa časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari