Solnok kao novogodišnji poklon 1Foto: Fonet/ABA

Posle par dana kombinovanog odmora i rada manjeg intenziteta košarkašima Partizana će večerašnji duel sa Solnokom biti idealan na početku 2017. godine (20.00).

Crno-beli će imati odličnu priliku da počaste svoje navijače dobrom partijom u nastavku takmičenja u FIBA Ligi šampiona i time zacementiraju poziciju koja im garantuje učešće u narednoj fazi. Izabranici Aleksandra Džikića ugostiće najslabije plasirani tim Grupe E koji su savladali u prvom delu takmičenja.

Partizan je u izvanrednoj seriji od 10 pobeda u oba takmičenja. Idealni decembar žele da produže i na januar 2017, s tim u vezi valjalo bi očekivati pristojno popunjenu Halu „Aleksandar Nikolić“. Crno-beli još uvek nisu uspeli da kompletiraju tim; Đorđe Majstorović nije fit, dok se Branislav Ratkovica povredio protiv Cibone u Zagrebu. U datim okolnostima meč sa Solnokom biće prilika da trener DŽikić odmori pojedince i možda šansu ukaže igračima sa manjom minutažom. Mađari su u prethodnih 10 kola ostvarili samo jednu pobedu. Ubedljivo su najslabiji tim u grupi, čak i u domaćem prvenstvu imaju puno problema, s obzirom na to da zauzimaju tek šesto mesto na tabeli. Jedinu pobedu u Ligi šampiona ostvarili su dalekog 26. oktobra protiv Sasarija u Solnoku, a od tada su zabeležili čak osam poraza. Mađari su dobrano promenili tim ove sezone; posebno su slabi u centarskoj liniji u kojoj im je najveći adut iskusni hrvatski igrač Lukša Andrić. David Vojvoda već četvrtu sezonu nastupa za Solnok i najkorisniji je igrač tima u kojem igra u mnogome zavisi od dvojice Amerikanaca – Troja Barnsa i Džejmsa Kinija, odnosno Kanađanina Rajana Rajta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari