Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije na maestralan način je počela učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji, pobedivši odličnu ekipu Španije u derbiju prvog kola B grupe – 8:5 (1:0, 2:3, 3:1, 2:1), a poseban pečat važnom trijumfu dale su odbrane golmana Slobodana Sora (14), koji je stigao da zaustavi i dva peterca.


Srbija – Španija 8:5 (1:0, 2:3, 3:1, 2:1)

Bazen: Peter van de Hugenband. Gledalaca: 400. Sudije: Korizna, Vasileu. Igrač više: Srbija 11 (3), Španija 8 (3). Peterci: Španija 2 (0).

Srbija: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 3, Ćuk, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Rađen 2, Filipović, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Španija: Agilar, M. Garsija, Malarah, Širanji, Molina 1, Mingel 1, Galjego, Espanjol, Vales, Perone 2, Perez 1, Ć. Garsija, Lopez.

 

Uvodna četvrtina ličila je na uzbudljivu partiju šaha. Pucalo se iz svih oružja, ali i grešilo na obe strane, pa je jedini poentirao roviti Pijetlović, posle (takođe, ne skroz spremnog) kapitena Udovičića (tri gola) najefikasniji u našim redovima. Loša realizacija igrača više koštala je „plave delfine“ gubitka druge četvrtine, ali su veliki rivali u ključni deo borbe ušli rezultatski izjednačeni. Fenomenalnom Soru u trećoj deonici su se priključili šuteri Ređen i Udovičić, pa je Srbija prvi put pobegla na plus dva, da bi poslednjih osam minuta bili rutinska egzekucija nad nemoćnim protivnikom u mnogim važnim okršajima poslednjih godina.

– Drago mi je da smo pobedili na startu. Bilo je grešaka kao posledica prevelike želje da što pre rešimo pitanje pobednika. Uspeli smo da se smirimo i čestitam ekipi, jer je ovo zaista veliki trijumf. Sada nam slede Nemci a sa njima se nikad ne zna i bi?e teško – rekao je posle osvajanje prvih bodova Nikola Rađen, bek Srbije koja se se „pancerima“ sastaje već danas, od 14.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari