SP: Argentina bolja od Katara, SAD od Belgije 1Foto: EPA-EFE/Johan Nilsson SWEDEN OUT

Rukometaši Argentine pobedili su Katar sa 26:22 (12:9), dok su SAD pobedom nad Belgijom – 24:22 (14:12) ispisale novu stranicu istorije na Svetskom prvenstvu.

Mečevi su bili lišeni rezultatskog značaja jer su sve četiri selekcije ostale bez šansi za plasman u četvrtfinale, a ujedno i bez šansi za osvajanje trećeg mesta, odnosno plasman od 9. do 12. mesta, koje može da donese mesto u kvalifikacijama za Olimpije igre.

SAD su na Svetskom prvenstvu uspele da stignu do prve pobede u istoriji. Savladale su Tunis i stigle do druge faze takmičenja, a zatim su pobedom nad Belgijom, stavile tačku na odlično izdanje.

Podsećanja radi, plasman u četvrtfinale, obezbedile su selekcije Egipta, Norveške, Švedske, Francuske, Španije, Mađarske, Nemačke i gotovo sigurno selekcija Danske.

Danska može da ostane bez plasman u četvrtfinale, jedino u slučaju da izgubi od Egipta, a da Hrvatska nadigra Bahrein sa 20 golova razlike. Zaista je teško poverovati u ovakav epilog.

U svakom slučaju grupa u kojoj se nalaze Fracuska i Španija u četvrtfinalu ukršta sa grupom u kojoj su Nemačka i Norveška, dok grupa u kojoj se nalaze Švedska i Mađaska ukršta sa grupom u kojoj su Egipat i gotovo sigurno Danska, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari