SP: Pobeda Španije protiv Srbije

Ostavite komentar


  1. Dobro je što će sad sportski novinari da se spuste na zemlju. Prenapumpali su balon što igračkim superlativima, vođstvom, prenaglašenim patriotizmom, samo objektivnosti nije bilo. Kao nekadašnja nacionalna istoriografija Pantelije Srećkovića sbe bajno i krasno a nigde realnosti i kritičkog osvrta Ilariona Ruvarca. Dobronamerna kritika je i te kako korisna i blagotvorna za hemiju i dobar vajb tima.

    1. E, baš ste ga potrefili. Kao prstom u „ono“ mesto. I ja smatram da im je zasmetao višak patriotizma. Za svaku srpsku fukaru glavna pretnja i smetnja su patriotizam i rodoljublje. Valjda su pre utakmice trebali da ispljuju Vučića, kako bi smanjili taj silni nalet „patriotizma“. Milisave, koliko li je u Vama tog patriotizma? Vi se verovatno bojite tog „sindroma“ kao djavo krsta. Mi smo imali velike igrače i imena. Španci su imali igru. Mislim da je naša reptrezentacija još i dpobro prošla s obziirom da nije imala nikakvu igru. Jalovo, sterilno, neefikasno do zla Boga.

      1. Pogledajte malo naslove u Blicu, Kuriru, Informeru etc…….pa će te shvatiti, šta je patriotska euforija. Ili još bolje pitajte Nikolu Kalinića, pa će vam on i prve ruke sve potanko objasniti. Naravno, pod uslovom da imate kapaciteta i dobronamernosti da shvatite poentu.

    1. Precednik „sto za jednog“ nije bio dovoljno koncentrisan da bolje postavi igru SNS-a protiv Španije. Muči ga, šta i kako sa bratom u Londonu….

      1. Očekujem telefonski poziv nekome od igrača, zna se od koga. I evo nam pobede.Šteta što nije zvao pre utakmice da Španojom.

      2. AV je dovoljno učinio što je zbog “teške reči“ izšutirao Kalinića iz tima. Dečko igra u životnoj formi, ali za njega nije bilo mesta u timu pored Birčevića ili Simonovića. A šta još reći o selektoru koji je dozvolio da mu političari prave selekciju igrača?

    2. Problem naseg naroda je sto imamo takve „strucnjake“kao ti koji po pravilu znaju najbolje a da u svome malom bednom zivotu nisu ni prosli pored lopte!

      1. Šta? Hoćeš da kažeš da Đorđević nije najslabija karika naše reprezentacije? Jesi li ti „stručnjače“ pogledao neku našu utakmicu ili samo gledaš vesti i naručene hvalospeve na TV. Jedno je „Sale nacionale“ kao igrač, a sasvim drugo kao trener. Čovek je bez ijednog trofeja…

    3. Ne mozes da kazes da nemamo trenera za coveka koji nam je doneo 3 srebra sa 3 velika takmicenja.Ali jeste ovo pobeda trenera spanije pre svega ali i veliki uticaj je ima sut za 3 koji nas nije hteo i skok u odbrani gde su nas spanci nadjacali.Prosto neverovatno da pored 3 najbolja centra i tako visokog tima neuhvatimo nijednu loptu

  2. Previše stegnuto. Psihološki nerelaksirana ekipa, 30% sputanosti usled važnosti meča taman dovoljno da Španija dominira u svim segmentima meča. Skariolova taktika kombinovane odbrane( zona -čovek-presing) sa samo jednim flasterom na Bogdanoviću je dala rezultata. Ostali su imali poprilično otvorene šuteve. Lako je posle bitke biti pametan general. Reset, pa nastavak bez preterane euforije. Sad treba igrati hrabro bez prateće euforične patetike svojstvene luzerskim ekipama. Samo hrabro momci!

    1. Ukratko, bravo. Podbačaj strategije. Pojeli su nas a pre toga pročitali u svakom delu. Čestitke Španiji. Biće teško sa Argentinom.

  3. Ne bih da budem malodušan al se plašim da je i selektoru Đorđeviću sve jasno. Može slobodno da počne da sastavlja apologetske govore kad se vrati u Srbiju da bude spreman.

  4. Momci su loše odigrali i to je to. Sport. Ne vidim ništa tragično. A trener je ok. Njihova analiza će pokazati zašto su loše igrali. Da su fudbaleri u pitanju ne bih ni komentarisao. Nisu vredni pažnje. Košarkaši i vaterpolisti s obzirom na uložena sredstva u njih, i na sve što su osvojili, šta god da urade na bilo kom takmičenju, niko ne može bilo šta da im prigovori.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.