SP: Prvo veliko iznenađenje, Meksiko pobedio Nemačku 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

U prvom meču F grupe na 21. Svetskom prvenstvu u fudbalu viđeno je najveće iznenađenje do sada na turniru, aktuelne šampione, selekciju Nemačke, pobedio je Meksiko 1:0

Do velikog trijumfa Meksikanci su došli golom Hervinga Lozana u 35. meča, kada je posle jedne kontre lako matirao Manuela Nojera. Na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi geldali smo spektakularnu utakmicu u kojoj su ofanzivni redovi dveju ekipa dominirali, a samo sticajem slučaja nije bilo više golova u mrežama Giljerma Očoe i Manuela Nojera.

Meksikanci su u suret ušli hrabro, sa željom da se sa renomiranim protivnikom nadigravaju i taj plan im je i pošao od ruke pošto su u prvih 45 minuta imali više pokušaja od protivnika, ali je Nemačka preko Tonija Krosa pogodila prečku (iz slobodnog udarca).

U drugom poluvremenu Nemci su zaigrali ofanzivnije, a selektor „Pancera“ Joakim Lev je u igru ubacio i još jednog napadača, Marija Gomeza, no gola u protivničkoj mreži nije bilo do kraja susreta.

U psolednih 15 minuta Meksiko je imao čak tri kontre za rešavanje utakmice, ali su se u svim prilikama spetljali i pošteno obrukali, tako da su strepeli do poslednjeg zvižduka Alireza Fahanija.

Na kraju su uspešno odoleli svim naletima favorizovanog protivnika, pa su zasluženo „upisali“ prvu pobedu na ovom Mundijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari