Španci tvrde: Nikola Kalinić tri godine u Crvenoj zvezdi 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Doskorašnji reprezentativac Srbije trebalo bi da se po drugi put vrati među crveno-bele.

Neuspešna sezona Barselone (bez trofeja) bila je i poslednja za Nikolu Kalinića u redovima Katalonaca.

Barsa, posle isteka saradnje, nije planirala da obnovi ugovor sa doskorašnjim reprezentativcem Srbije što je bio signal za brojne evroligaše da krenu u trku za angažovanjem 33-godišnjeg krilnog košarkaša.

Iako se pominjalo da su i te kako zainteresovani Monako i minhenski Bajern, čini se da je Crvena zvzeda od prvog momenta bila favorit. Jednostavno, Nikola Kalinić je u crveno-belom dresu proveo prelepe košarkaške trenutke, a verovatno i iz porodičnih razloga preferira povratak u Srbiju.

I mada još ništa nije ozvaničeno, španski mediji danas objavljuju da je povratak popularnog Kaline među crveno-bele gotovo izvestan.

Encestando je naveo i određene detalje iz buduće saradnje, tvrdeći da će srpski košarkaš potpisati trogodišnji ugovor, što bi verovatno značilo i da će karijeru završiti u voljenom klubu.

Ukoliko se obistine predviđanja, Kalinić će se po drugi put vratiti na Mali Kalemegdan, sa kojeg je poslednji put otišao pre dve sezone kada je sa Zvezdom osvojio triplu krunu.

Mediji se uveliko bave dovođenjem Kodija Milera Mekintajera (Baskonija) i Ajzee Kenana (Olimpijakos) od strane rukovodećih ljudi Crvene zvezde, koja je nedavno produžila saradnju sa Rokasom Giedraitisom do 2026. što je tokom sezone uradila i sa Džoelom Bolombojem.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari