Španija tuguje zbog penzionisanja Rafaela Nadala: Sportske legende pružile podršku jednom od najvećih tenisera ikada 1Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Sportska vest dana je da je španski teniser Rafael Nadal najavio povlačenje.

Trofejni teniser je tako izamio emocije i reakcije brojnih sportista širom sveta, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Bivši teniser Aleks Koreča i sadašnji analitičar pridružio se velikom broju sportista koji su odali počast Rafaelu Nadalu za sve ono što je uradio u svojoj karijeri.

– Hiljadu hvala tebi, Rafa! Bio si skroman u pobedi i uzoran u porazu. Tvoje ime će uvek biti vezano za pridev epski i koristim ovu priliku da ti kažem da nikada neću moći dovoljno da ti zahvalim za ono što si značio u mom životu. Hvala ti Rafa!

Havijer Tebas, predsednik La Lige, kratko se oglasio na mreži „Iks“.

– Rafa, ti si ponos za španski sport koji si odveo do vrha. Ti si primer za sve na terenu i van njega. Za svoj ogroman rad, trud i posebno za izuzetno predstavljanje pozitivnih vrednosti sporta, hvala ti mnogo.

Rafi Nadalu je poruku uputio i Fudbalski klub Atletiko Madrid.

– Hvala što si učinio da uživamo tokom cele tvoje izuzetne karijere. Bila je privilegija pratiti putanju tvoje karijere dok nisi postao legenda španskog sporta. Želimo ti puno sreće u ovoj novoj fazi tvog života.

Poruku za Nadala imao je i Australijanac Rod Lejver, jedini teniser koji je dva puta osvojio sva četiri grend slema u sezoni.

– Još jedno teško vreme. Penzionisanje je neizbežno, ali će mi nedostajati da gledam ovog momka kako se bori za svaki poen kao niko drugi. Zaista izvanredno ljudsko biće. Sve najbolje.

Andres Inijesta je još jedan koji je ove nedelje najavio povlačenje iz profesionalnog sporta. Legenda Barselone se oglasila na društvenoj mreži „Iks“.

– Čestitam ti na spektakularnoj karijeri i zaostavštini koje si ostavio. Primer si u svakom smislu, Rafa.

Iker Kasiljas, bivši golman Real Madrida i španske reprezentacije, takođe se javio ovim povodom.

– Hvala ti puno za sve radosti koje si nam pružio svih ovih godina, Rafa. Ti si primer prijatelju! Veliki profesionalac! Veliki čovek! Sada je vreme da se odmoriš i uživaš sa svojima.

David Vilja, bivši napadač Barselone, Valensije, Atletiko Madrida i Saragose između ostalih klubova, posvetio je nekoliko reči španskom teniseru.

– Hvala Rafa što si bio inspiracija kao jedan od najboljih sportista svih vremena. Mnogo uspeha u svim tvojim projektima.

Ovom prilikom oglasio se i trener španske košarkaške reprezentacije Serđo Skariolo.

– Primer klase i sportskog duha za sve, takmičar bez premca, velikodušna i izuzetna osoba, sa još mnogo toga što može da doprinese sportu i društvu.

Vozač Formule 1 Fernando Alonso javio se na Instagramu i posvetio kratku poruku Nadalu.

– Hvala ti za puno Rafa. Sve najbolje za sve što sledi!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari