Španović postavila novi državni rekord 1Foto: Starsport

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović postavila je danas novi državni rekord u skoku u dalj. Španovićeva je već u prvoj seriji takmičenja u Beogradu, na Terazijama ostvarila rezultat 7,10 metara.

Španović je prethodno držala rekord od 7,08 metara koji je ostvarila na Olimpijskim igrama u Riju kada je osvojila bronzanu medalju.

Španović postavila novi državni rekord 2

Foto: Starsport

Takmičenje na beogradskim Terazijama održalo se u sklopu promocije dvoranskog šampionata Evrope koje će se u martu naredne godine održati u beogradskoj Areni.

Španović se takmičila sa još šest svojh koleginica i osvojila je prvo mesto skokom od 7,10 metara. Britanka Jasmin Sojers bila je druga sa 6,56 metara, a treće mesto je osvojila Erika Jarder iz Švedske sa skokom od 6,21 metra.

Španović je u izjavi novinarima, posle takmičenja, zahvalila velikom broju građana što su je danas podržavali i zaključila da je imala uspešnu sezonu. Ona je poručila i da će joj današnje takmičenje u Beograd biti velika motivacija za sledeću sezonu.

 Španović se izvinila i svojim navijačima što nije imala vremena da se slika sa svakim od njih. Takmičenje na Terazijama u skoku udalj pratilo je mnogo dece koja su tražila autograme i pokušavala da se slikaju sa Ivanom Španović i drugim atletičarkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari