Španski košarkaši digli glas protiv Amerikanca 1EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Unija igrača razočarana davanjem pasoša Lorencu Braunu.

Košarkaški savez Španije izdejstvovao je kod vlasti te zemlje dovođenje u svoj A tim Lorenca Brauna, koji sada pored američkog pasoša ima i dokument pomenute evropske države.

“Ekspresna naturalizacija igrača bez ikakvih korena u Španiji jako je loša i šalje štetnu poruku našim sportistima što direktno utiče negativno ne samo na sadašnjost, već i budućnost. Da li je normalno da aktuelni svetski šampion nema igrača koji može da brani boje zemlje na najvišem nivou?!

“Cilj svakog košarkaškog igrača je da igar za svoju reprezentaciju. Na tu nadu direktno su uticali Savez i ministarstvo pravde odlukom koja je legitimna, ali nije etički dobra“, poručili su španski košarkaši putem njihove esnafske organizacije.

Bez razumevanja za argumentaciju u vidu teške povrede Rikija Rubia i povlačenja Ćaća Rodrigeza posle Olimpijskih igara u Tokiju, koji su desetkovali konkurenciju na osetljivoj poziciji.

Posle svega, postavlja se pitanje kako će njegove buduće reprezentativne kolege sarađivati sa nekadašnjim organizatorom igre Crvene zvezde, počev od Evropskog prvenstva u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari