Spanulis izabrao Aleksu Radanova 1photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Odlučio je Vasilis Spanulis da trenersku karijeru započne u Peristeriju. Prioritetni zadatak u debitantskoj sezoni biće mu da oformi respektabilnu ekipu, a jedan od članova biće i Aleksa Radanov, doskorašnji košarkaš Igokee.

Miodrag Miško Ražnatović, menadžer Alekse Radanova, obavestio je javnost da će 24-godišnji košarkaš nastaviti karijeru u Peristeriju.

Radanov (201 centimetar) je u mlađim kategorijama slovio za velikog talenta; u košarku se zaljubio u Beostaru, iz kojeg je kasnije prešao u mlađe kategorije Crvene zvezde.

Na Malom Kalemegdanu polagali su velike nade u njega, verujući da će u senirskoj konkurenciji moći da pokriva pozicije od jedinice do maltene četvorke.

Nažalost, prelazak u seniorsku košarku za Radanova je bio turbulentan; iako je na pozajmici u FMP nagoveštavao da talenat može pretvoriti u kvalitet, u seniorskom timu Crvene zvezde nije uspeo da se izbori za neku bitniju ulogu.

Za prvi tim crveno-belih debitovao je početkom marta 2015, što ga svrstava u red najmlađih debitanata u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Bio je deo juniorske generacije Zvezde koja je mnogo obećavala, međutim nijedan od trojice najtalentovanijih: Aranitović-Simanić-Radanov u prvom timu nije doživeo afirmaciju, naprotiv.

Leta 2021, kada je svima postalo jasno da u Zvezdi neće moći da igra na najvišem seniorskom nivou, preselio se u Igokeu, u kojoj je pružao solidne partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari