Iako su polufinalnu seriju Zapadne konferencije počeli izuzetno loše, čak gubili sa 2:0 i 3:2, košarkaši San Antonija su, ipak, uspeli da nadoknade sve minuse i iz majstorice sa Nju Orleansom izađu kao pobednici, samim tim se i plasiraju u finale Zapada. Iako je sedmi, odlučujući meč igran na parketu Hornetsa, to nije smetalo Dankanu i društvu da budu ubedljivi.

Iako su polufinalnu seriju Zapadne konferencije počeli izuzetno loše, čak gubili sa 2:0 i 3:2, košarkaši San Antonija su, ipak, uspeli da nadoknade sve minuse i iz majstorice sa Nju Orleansom izađu kao pobednici, samim tim se i plasiraju u finale Zapada. Iako je sedmi, odlučujući meč igran na parketu Hornetsa, to nije smetalo Dankanu i društvu da budu ubedljivi. Mada je na početku izgledalo kao da će Hornetsi umeti da iskoriste prednost domaćeg terena i svoje navijače, Sparsi su odmah nakon uvodne prednosti domaćina prešli u vođstvo koje kasnije praktično nisu ni ispuštali. Podatak da je Nju Orleans dobio samo četvrtu četvrtinu govori sam za sebe. Odličnu partiju u pobedničkom sastavu pružio je italijanski internacionalac Manu Đinobili, koji je meč završio sa 26 postignutih poena uz po pet skokova i asistencija, a odlično su ga ispratila i dvojica najiskusnijih – Tim Dankan je ubacio 16 poena i ostvario 14 skokova, dok je Toni Parker stao na 17 koševa i pet dodavanja. Upravo su ova trojica košarkaša i jedina u redovima aktuelnog šampiona sa dvocifrenim učinkom.
Što se tiče poraženog sastava, naš internacionalac Predrag Stojaković u potpunosti je podbacio tako da će sezonu završiti sa izuzetno slabim učinkom u poslednjoj utakmici – za 44 minuta provedena na parketu ubacio je svega sedam poena i ostvario četiri defanzivna skoka. Za razliku od njega, Vest, Pol i Pargo su bili raspoloženi za igru i ubacili su 20, odnosno po 18 koševa, ali to nije bilo dovoljno za trijumf i plasman u narednu rundu takmičenja.
San Antonio će u finalu Zapada igrati sa LA Lejkersima koji su rezultatom 4:2 u seriji savladali Jutu, dok će se u finalu Istoka sastati Boston (eliminisali Klivlend) i Detroit, koji je bio bolji od Orlanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari