Za kašnjenje na povečerje i nedisciplinu na pripremama fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman kaženjen je „samo“ novčanom kaznom. Javno kritikovanje rada Uprave svog kluba ofanzivnog vezistu, međutim, koštalo je mnogo skuplje – oduzimanjem kapitenske trake. Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde (ako ne i najbolji) izneo je niz optužba na račun čelnika sa Marakane, između ostalog rekao je da sa kaznama za navodnu nedisciplinu neko iz Uprave pokušava da pažnju javnosti skrene sa loših rezulata ekipe na pripremama.

Za kašnjenje na povečerje i nedisciplinu na pripremama fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman kaženjen je „samo“ novčanom kaznom. Javno kritikovanje rada Uprave svog kluba ofanzivnog vezistu, međutim, koštalo je mnogo skuplje – oduzimanjem kapitenske trake. Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde (ako ne i najbolji) izneo je niz optužba na račun čelnika sa Marakane, između ostalog rekao je da sa kaznama za navodnu nedisciplinu neko iz Uprave pokušava da pažnju javnosti skrene sa loših rezulata ekipe na pripremama. Ove njegove reči više puta su odzvonile u glavama prozvanih, koji su se saopštenjem obratili javnosti, istakavši kako su izjave prvotimca Koromana nedopustive i štetne za Zvezdu i da će zbog njih disciplinski odgovarati. Samo dan kasnije Ognjen Koroman se uverio da se rukovodstvo kluba nije šalilo.

Blekburn odustao od Kastilja

Engleski Blekburn odustao je od angažovanja ekvadorskog reprezentativca i fudbalera Crvene zvezde Segunda Kastilja. Mediji na Ostrvu pozivaju se na izjavu predsednika Bleburna Džona Vilijamsa, koji kaže da u ovom trenutku njegov klub nije spreman da plati obeštećenje od devet miliona evra beogradskom klubu.

– U ovom trenutku nećemo poslati ponudu za Kastilja, koji će se prvim avionom vratiti u Beograd – rekao je Vilijams engleskim medijima.

Ekvadorski reprezentativac pridružio se ranije Blekburnu na njihovoj predsezonskoj turneji u Nemačkoj.

Predsednik crveno-belih Toplica Spasojević procenio je da se Koromanu ne sme progledati kroz prste za „davanje proizvoljnih kvalifikacija“, pa je doneo odluku da igrač sa takvim ponašanjem i stavom ne sme nositi Zvezdinu kapitensku traku. Ova odluka kluba zatekla je Koromana na test meču protiv slovenčakog Celja (3:2), gde je „prvenstvo prolaza“ u odnosu na njega dobio Nenad Milijaš, pa potom i Nikola Trajković. U novom porazu crveno-belih dalo se nasluti ono što je od juče i zvanično – Ognjen Koroman više nije kapiten Crvene zvezde, traka će od sada biti na ruci Nenada Milijaša.
S obzirom na to da je Ognjen Koroman poznat kao veoma temperamentna ličnost, teško je zamisliti da će se ovo „prepucavnje“ sa rukovodećim ljudima kluba samo na ovome završiti. On i dalje ima ponudu korejskog Inčona, pa ne treba isključiti mogućnost da najbolji igrač Crvene zvezde u protekloj sezoni zbog poremećenih odnosa sa klubom uskoro napusti Marakanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari